°C -4

Dnevno izvješće: U županiji svega 12 novih slučajeva, od toga pet u Gorici i jedan u Pokupskom

12.01.2021.

Petar Brnada

Brojke novih slučajeva na velikogoričkom području i dalje nastavljaju padati. Prema izvješću Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u odnosu na podatke od jučer u Velikoj Gorici zabilježeno je svega pet novih slučajeva, a jedan slučaj ima i općina Pokupsko.

Što se tiče cijele Zagrebačke županije, u odnosu na podatke od jučer oboljelo je 12 osoba (gradovi – 1 Samobor, 1 Zaprešić, 5 Velika Gorica, 1 Ivanić-Grad, 2 Dugo Selo, 1 Vrbovec, općine – 1 Pokupsko), a ozdravilo je 279 osoba.

-Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do utorka, 12.1.2021. do 10:00 sati evidentirano je 17919 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 16708 osoba, a 56 osoba je preminulo. Trenutno je aktivno 1155 slučajeva –stoji u jutrošnjem izvješću Zavoda.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.