°C -2

DIP donio rješenje: Senegoviću dva preferencijalna glasa u Črnkovcu

10.07.2020.

Ivana Ćurić

Državno izborno povjerenstvo oglasilo se zbog prijave nepravilnosti na biralištu u Črnkovcu te su "pronašli" dva preferencijalna glasa koja nisu bila evidentirana kadnidatu s liste MOST-a Hrvoje Senegoviću.

-Na biračkom mjestu Črnkovec gdje je zabilježeno da imam 0 glasova, za minimalno 2 osobe znam da su glasale za mene. Također imam uslikan glasački listić i osoba je voljna posvjedočiti. Jesu li se navedeni glasovi prebrojali u nevažeće, na tom biralištu su bila četiri, ili su dani drugom kandidatu/stranci nadam se da će ispitati nadležne institucije-rekao nam je prije nekoliko dana Hrvoje Senegović s liste MOST-a.

Uz to, u prigovoru Gradskom i Državnom izbornom povjerenstvu naveo je da sumnja na "slične stvari na biralištima u Rakarju, OŠ Nikole Hribara, i OŠ E.Kumičić"

Postupajući po prigovoru Državno izborno povjerenstvo izvršilo je uvid u Zapisnik iz Črnkovca, a iz očitovanja Gradskog izbornog povjerenstva i nakon uvida u glasačke listiće zaključeno je kako su dva glasa koja je dobio Hrvoje Senegović kao kandidat pod rednim brojem 13. na listi MOST-a pogrešno u Zapisniku upisana u korist kandidatkinje pod rednim brojem 12. na istoj listi Manuele Marinović. Slijedom navedenog DIP je izmijenio utvrđene Rezultate izbora.

Za birališta u Rakarju, OŠ Nikole Hribara i OŠ E.Kumičić GIP je utvrdio da broj preferencijalnih glasova u Zapisnicima biračkih odbora odgovara stvarnom stanju, odnosno objavljenim rezultatima.