Novosti Sport Događanja

Dinamika radova na Aglomeraciji: Evo koje ulice se zatvaraju, a u kojima će promet biti otežan

19.07.2021. / Maja Peranić

Zbog radova na projektu Aglomeracija Velika Gorica ovog će tjedna neke od prometnica na području prigradskih naselja biti zatvorene za promet, a u nekim će se otežano prometovati. Iako je izostala najavljena tjedna tiskovna konferencija, ipak su, po prvi puta, pristigle informacije o aktualnim radovima po naseljima.

Za promet su tako zatvorene Istarska i Slavonska ulica u Velikoj Kosnici te Ulica Nikole Kramarića i Industrijska ulica u Velikoj Mlaki kao i brojne ulice na području niz naselja Donjeg Turopolja.

Velika Gorica, Velika Mlaka, Lukavec

U ulici Nikole Tesle u tijeku su pripreme za asfaltiranje od Kolodvorske do ulice Ruđera Boškovića, zbog čega se Teslinom prometuje otežano.
Do daljnjega su zatvorene ulice Nikole Kramarića u Velikoj Mlaki, od Zagrebačke ulice do ul. Vladimira Nazora, te Industrijska ulica od Asfaltne baze STRABAG do Odranske ulice u Lomnici.

U naselju Lukavec otežano se prometuje Turopoljskom ulicom od Školske prema Ciglenicama gdje su također radovi u tijeku.

Velika Kosnica, Petina, Selnica Ščitarjevska

S današnjim danom kreću radovi u okolnim naseljima. U Velikoj Kosnici od 19. do 24. srpnja provest će se asfaltiranje Zagrebačke ulice, dok je u Petini i Selnici Ščitarjevskoj najavljen iskop i polaganje kanalizacijskih cijevi zbog čega će u ulicama u kojima se vrše radovi ta sva tri naselja promet biti otežan.

Za promet su pak zatvorene Istarska i Slavonska ulica u Velikoj Kosnici u kojima su u tijeku radovi na vodovodu koji će trajati od 19. do 20. odnosno od 21. do 24. srpnja.

Črnkovec, Lekneno, Trnje, Ščitarjevo

Otežano će se prometovati i u pojedinim ulicama naselja Črnkovec, Lekneno, Trnje, Ščitarjevo i Obrezina i to zbog radova i priprema prometnica za asfalt.

Tako će se, ovog tjedna, za asfaltiranje pripremati ulice Ulica Črnkovec, odvojak prometnice k.b. 124,125 i Posavska ulica u Črnkovcu, te Ulica Trnje u Trnju.

Stanovnici naselja Lekneno također mogu očekivati otežano prometovanje i to Velikogoričkoj, Kušićevoj, Guzanićevoj, Zmesnikovoj, Bondićevoj te Lončarićevoj ulici gdje su također radovi na iskopu i polaganju kanalizacijskih cijevi, ali i izvođenju vodnih priključaka.

U naselju Ščitarjevo započinju pripremni radovi na polaganju kanalizacijskih cijevi u ulici Šćitarjevo od k.b. 1 do 4.

Donje Turopolje

Nastavlja se otežano prometovanje kroz Sisačku ulicu u Buševcu, gdje se postavlja glavni kolektor, a radovi bi trebali trajati do 2. kolovoza.

Za asfalt se u naredna dva tjedna pripremaju Ulica braće Radić i Ul. Ladislava Galekovića u Mraclinu.

Otežano se prometuje u Rakitovcu te kroz Školsku ulicu u Vukovini, a za promet su do 2. kolovoza zatvorene i sljedeće ulice na području Kuča i Gornjeg Podotočja:

Petrova ulica, Ulica Slavka Kolara, Ulica Gornje Podotočje, te Ul. Sv. Fabijana – radi kućnih priključaka; Vranešina i Tmacova radi glavnog kolektora, Ulica Kneje također radi priključaka i glavnog kolektora te Ul. Braće Radić gdje je u tijeku priprema za asfalt.

(foto: arhiva VGdanas)

Podijeli