°C -2

Detalji nesreće: BMW-om se zabio u ured HAC-a, djelatnik poginuo na mjestu

23.01.2021.

Ivana Ćurić

U teškoj prometnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na naplatnim kućicama u Mraclinu život je izgubio djelatnik HAC-a.

11:20

Među prvima na mjesto nesreće došli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica s jednim navalnim vozilom i šest vatrogasaca kako bi intervenirali i izvukli sudionike prometne nesreće. Zapovjednik JVP Velika Gorica Ivica Maceković istaknuo je kako nije bilo jednostavno izvući vozača u skučenom prostoru.

- BMW je probio vanjski zid od pune cigle, pregradni zid i na trećem zidu se zaustavio. Osoba koja je poginula od udara je bila odbačena unutar prostorije upravne zgrade u koju je uletio. Naši vatrogasci stigli su na mjesto nesreće u 5:32 minute, vozač je još bio za upravljačem BMW-a. Mislili su da je i on mrtav, ali kad su pokucali i malo polupali on se trznuo. Dečki su krenuli s intervencijom na vozilu jer nije bilo jednostavno u tom skučenom prostoru izvući ozlijeđenog iz automobila. Vrata se nisu mogla otvoriti, a samo po zadnjem dijelu se moglo zaključiti da se radi o BMW-u-kazao je Maceković.

 

Intervencija vatrogasaca je okončana u 7.34 sati,a nakon što su uklonili dijelove vozila da bi se moglo doći do unesrećenog pomogli xu ekipi Hitne pomoći da ga premjeste na nosila nakon čega je prebačen u KBC Rebro.


_____________________________________________________________________________________________

9:27

U kobnom trenutku djelatnik Hrvatskih autocesta bio je na svom radnom mjestu, kada se velikom brzinom u objekt zabio vozač BMW-a sisačkih regsitracijskih oznaka, koji je, vozeći prema Sisku, izgubio nadzor nad vozilom i iz trake za ENC Naplatu probio zid objekta.

Sam vozač zadobio je teške tjelesne ozljede. Iz HAK-a upozoravaju da se usporeno vozi na ovoj dionici jer je očevid još u tijeku.

 

 

(foto:JVP, VGdanas)

Galerija slika

Detalji nesreće: BMW-om se zabio u ured HAC-a, djelatnik poginuo na mjestu Detalji nesreće: BMW-om se zabio u ured HAC-a, djelatnik poginuo na mjestu Detalji nesreće: BMW-om se zabio u ured HAC-a, djelatnik poginuo na mjestu Detalji nesreće: BMW-om se zabio u ured HAC-a, djelatnik poginuo na mjestu Detalji nesreće: BMW-om se zabio u ured HAC-a, djelatnik poginuo na mjestu