Novosti Sport Događanja

Dani tehničke ispravnosti motocikala: U tjednu pred nama besplatno pregledajte svoja vozila

02.05.2021. / Maja Peranić

 I ove godine u razdoblju od 3. do 8. svibnja, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa provesti će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021“, na javili su iz policije.

Motocikli i mopedi, kao i sva ostala vozila L kategorije posebno su ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, a dolaskom ljepšeg vremena svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na tu kategoriju vozila, ističu iz policije.

Tako će tijekom narednog tjedna biti moguće besplatno pregledati vozilo u stanicama za tehnički pregled, no od akcije će biti izuzeta vozila koja u tom razdoblju, od 3. do 8. Svibnja, i inače imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

U akciju se možete uključiti dobrovoljno te dobiti savjet i tehničku pomoć stručnjaka s ciljem uklanjanja eventualnog kvara na vozilu.

-Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli događanje prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. Vlasnici vozila se u akciju uključuju dobrovoljno, a težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba stanice za tehnički pregled s ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu-priopćili su iz PU zagrebačke.

Podijeli