°C 17

Dan otvorenih vrata, Mimohod i smotra te '3. Plamen Turopolja' za velikih 40 godina goričkog vatrogastva

30.05.2019.

Petar Brnada

U vikendu koji je ispred nas trodnevnim programom obilježit će se velikih 40 godina profesionalnog vatrogastva u Velikoj Gorici, u sklopu kojega vas očekuje svečana sjednica vatrogasaca, Mimohod i smotra vatrogasnih postrojbi i vozila, Dan otvorenih vrata te 3. Fire combat vatrogasno natjecanje.

Naime, velika tradicija vatrogastva na području Velike Gorice je nakon stoljeća uspješnog organiziranja i djelovanja 1979. godine iznjedrila profesionalnu jezgru i osnivanje ispostave Vatrogasne brigade Zagreb u Velikoj Gorici, u vatrogasnom domu DVD-a Velika Gorica pa tako u ovoj godini ponosno obilježavaju četiri desetljeća profesionalizma.

Svi dobro znamo da su naši gorički vatrogasci uvijek na razini zadatka, pa su tako u ovoj velikoj obljetničkoj godini pripremili i zanimljiv program, kako za one najmlađe tako i za najstarije građane.

Proslava 40. rođendana službeno će započeti sutra u 18 sati kada će se održati svečana sjednica Vatrogasne zajednice Velike Gorice i naših vatrogasaca, a program se nastavlja već u subotu ujutro kada vas s početkom u 10 sati očekuju jednosatni Mimohod i smotra vatrogasnih postrojbi i vozila Vatrogasne zajednice Velike Gorice.

Dan otvorenih vrata

A onda slijedi onaj za klince najzanimljiviji dio programa, a to je Dan otvorenih vrata kada će naši vatrogasci primiti sve one znatiželjne mališane, ali i nešto starije građane da se upoznaju s njihovim voznim parkom, opremom te samim radom koji predano obavljaju.

- 1. lipnja je Dan otvorenih vrata, pa ovim putem pozivamo naše najmlađe Goričane da dođu, bit će jako zanimljivo, pokazat ćemo im naše prostorije, kako se pripremamo kad idemo na teren, kako vježbamo, što sve radimo- poručuju iz JVP-a.

Priliku da sa svojim klincima zavirite u hangare naše Javne vatrogasne postrojbe i otkrijete što se skriva u specijalnim vatrogasnim vozilima imat ćete u subotu od 11 do 14 sati.

3. Plamen Turopolja

I naposljetku, posljednjeg dana trodnevne proslave, ali nikako ne i manje važnog, očekuje vas pravi spektakl- treće izdanje goričkog Fire combat natjecanja- Turopoljski plamen.

Riječ je o natjecanju vatrogasnih grupa, što znači da se natjecanje odvija u paru. Dvočlana ekipa mora odraditi određene zadatke na poligonu dužine 30 metara koji ima tri staze. Cilj je prijeći poligon u što kraćem vremenskom periodu, a u slučaju da jedan od vatrogasca napravi pogrešku u izvođenju neke od stavki vježbe, cijela vježba se mora početi od početka.

S obzirom da je svako Fire combat natjecanje iznimno uzbudljivo i napeto te okupi veliki broj ekipa kako iz Hrvatske tako i iz Slovenije budite uvjereni da vas u nedjelju očekuje vrhunski program, a s obzirom da su među našim vatrogascima uvijek neka poznata lica, imate za koga i navijati.

Treći Plamen Turopolja započet će u 9 sati, a uz pauzu za ručak potrajat će sve do 17 sati.

Stoga izaberite nešto za sebe, budite dio velike proslave naših vatrogasaca i svojim dolaskom im priuštite najljepši rođendanski poklon!