°C 17

Dan 153. brigade: U srijedu polaganje kamena temeljca Spomen-doma

01.10.2018.

Redakcija

Nakon što su u nedjelju obišli spomen obilježja te zapalili svijeće i položili vijence u Donjem Hruševec, Jankešima i Mostu na Kupi u Pokupskom, pripadnici Udruge 153. brigade HV-a u srijedu će svečano obilježiti 27. godišnjicu osnutka brigade te početak gradnje novog Spomen- doma brigade.

Program će započeti u 7 sati okupljanjem članova Udruge i uzvanika u Pleškoj 38, nakon čega će svi skupa položiti vijence na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima Velike Gorice na platou uz Gradsko groblje kraj Golubice.

Vijence će u 8 sati zajedno s djelatnim sastavom HV-a položiti i na Spomenik poginulim pripadnicima 153. brigade u vojarni Satnik Josip Zidar te od 9 sati obići Spomen- park brigade uz sudjelovanje učenika osnovnih škola te uzvanika. Tamo će se polaganjem kamena temeljca označiti početak izgradnje Spomen-doma velikogoričke brigade.

Središnji program obilježavanja održat će se u 11 sati kod zemunice-osmatračnice u šumi Kljuka u Pokupskom. Tamo će sudionici, učenici osnovnih škola te uzvanici, pješačiti od zemunice pa sve do OŠ Pokupsko koja je udaljena četiri kilometra.

Po završetku programa od 13 sati je predviđeno druženje u lovačkom domu u Pokupskom, a od 18:30 sati u Crkvi Alojzija Stepinca u Gorici služit će se i misa zadušnica za poginule i umrle pripadnike Hrvatske vojske.

Misa zadušnica za poginule i umrle pripadnike 153. velikogoričke brigade služit će se u utorak u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici, s početkom u 18:30 sati.