Novosti Sport Događanja

Čuvajte se maškara: U Velikoj Mlaki pokrali stariju ženu, u Lazini pokušali provaliti u kuću

09.02.2024. / Maja Peranić

Doba maškara lopovi će iskoristiti za svoja nedjela. Pokazuju to dva slučaja koja su se jučer dogodila na području Velike Gorice o čemu je izvijestila velikogorička policija.

U Velikoj Mlaki maškare su pozvonile na vrata obiteljske kuće koja im je otvorila starija gospođa. Pustila ih je u kuću gdje su joj pjevali maškarske pjesme te trenutak nepažnje iskoristili da je pokradu.

-Jučer oko 10 sati gospođa je pustila u kuću tri maskirane osobe koje su se predstavile kao maškare. Pjevali su i tom prilikom jedan od njih je iz ladice kredenca otuđio više komada zlatnog nakita i jedan pozlaćeni ženski sat te novčani iznos od 35 eura, a potom su se uz pjesmu udaljili. Tek kasnije je gospođa shvatila da je pokradena – rekli su nam u policiji.

Šteta ovim kaznenim djelom procijenjena je na 900 eura.

PoIcija je jučer u 14,35 pozvana u Lazinu Čičku gdje su maškare pokušale provaliti u obiteljsku kuću no u tome ih je omeo susjed. U kući se za vrijeme pokušaja provale nalazilo 13-godišnje dijete koje je najprije pozvalo svog oca koji je odmah alarmirao susjeda te su tri maškare spriječene u svom nevaljalom činu.

-Očevidom je utvrđeno da su tri nepoznate maskirane osobe pokušale ući u unutrašnjost kuće dok se u istoj nalazila kćer vlasnika koja im nije htjela otvoriti vrata, nakon čega su mislili da je kuća prazna. Prišli su sa stražnje strane kuće te zavlačenjem prikladnog alata između vrata i dovratka balkonska vrata pokušali obiti. Dijete se snašlo, nazvalo oca koji je alarmirao susjeda te je susjed brže bolje skočio iz svog dvorišta i vikom ih otjerao. Utvrđeno je kako je došlo do pokušaja provale u kuću – rekli su u policiji.

Policija stoga savjetuje građane da budu posebno oprezni ako maškare pozvone na njihova vrata.

-Savjet je da ljudi budu maksimalno oprezni po pitanju lakovjernosti osoba koje obilaze kuće, a predstavljaju se kao maškare. To je običaj koji postoji, ali nema smisla da se radi mjesec dana unaprijed. A svjedoci smo da po Velikoj Gorici obilaze već neko vrijeme-kazao je policijski inspektor Nikica Ljubanović poručivši građanima da budu posebno oprezni.

Podijeli