°C 19

Cijela Zagrebačka županija bez novih slučajeva zaraze, izliječena jedna osoba

10.08.2020.

Petar Brnada

Na velikogoričkom području niti u protekla 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa, a novih slučajeva nema niti u cijeloj Zagrebačkoj županiji.

Naime, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka do 11:00 sati evidentirane su 263 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih, a jedna je osoba izliječena.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 38 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 214 osoba, a 11 ih je preminulo. Ispostava Doma zdravlja Velika Gorica trenutno ima 7 aktivnih slučajeva.

Promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za izliječene slučajeve – jedna osoba izliječena u Ispostavi Sveti Ivan Zelina

-Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana- priopćili su iz Zagrebačke županije.