Novosti Sport Događanja

Četvrti krug masovnog cijepljenja pred nama: Bit će procijepljeno 100 000 stanovnika županije!

14.05.2021. / Maja Peranić

Četvrti krug masovnog cijepljenja u Zagrebačkoj županiji održat će se sutra od 8 sati na 9 punktova u svim gradovima naše županije. U Velikoj Gorici cijepljenje se ponovo održava u Srednjoj školi.

Za ovaj krug osigurano je 11 100 doza Pfizerovog cjepiva. Liječnici obiteljske medicine obavijestit će pacijente o terminu cijepljenja, a građani se mole da se pridržavaju dodijeljenih termina.

Inače, do sada je na području Zagrebačke županije cijepljeno 93 000 građana pri čemu je jednu dozu dobilo oko 30 posto odraslog stanovništva starijeg od 18 godina, a s dvije doze cijepljeno je njih 7 posto.

-Vjerujem kako ćemo u subotu na kraju dana moći reći da smo procijepili 100.000 naših stanovnika koje ovim putem ponovno pozivam da se ne boje te da se odazovu na pozive svojih liječnika obiteljske medicine – rekao je Leo Šunjić  te najavio u svibnju još dva masovna vikend cijepljenja, kao i daljnje intenzivno cijepljenje kroz tjedan u ordinacijama liječnika obiteljske medicine, posebnim ambulantama u domovima zdravlja, ambulantama epidemiološke službe te mobilnim timovima.
 
Šunjić je izrazio zadovoljstvo interesom tvrtki s područja Zagrebačke županije za koje će se osigurati mobilni timovi.
-Već sad je na popisu više od 40 tvrtki, a interes iz dana u dan raste – pojasnio je Šunjić te nadodao da se intenzivno cijepe i djelatnici u vrtićima, školama te turistički djelatnici, a ono što je najvažnije cjepiva ima te već u lipnju stiže novih 107.920 doza.
 
Za dobru organizaciju masovnog cijepljenja ove subote pobrinut će se 195 zdravstvenih djelatnika i to 50 liječnika, 65 sestara i 80 administratora. Uz zdravstvene djelatnike u svakom gradu u organizaciju su uključeni i članovi Crvenog križa, civilne zaštite te djelatnici javnih službi.

Podijeli