°C 26

Četiri nova vozila za VG Vodopskrbu

09.10.2018.

Ivana Ćurić

U sklopu projekta Aglomeracije Velika Gorica VG Vodoopskrba predstavila je četiri nova vozila vrijedna 7,2 milijuna kuna koja će omogućiti održavanje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda.

Nova vozila predstavljena su danas na prostoru Komunalnog centra. Riječ je o dvije cisterne i dva kombi vozila čija je nabava sufinancirana sredstvima iz Europskog kohezijskog fonda sa 68 posto, 23 posto iznosa financiralo je Ministarstvo zaštite okoliša, a devet posto VG Vodoopskrba-Ovime je počela Aglomeracija, projekt koji se sastoji od više natječaja, jedan je za nabavu opremu, i to je nešto manje od milijun eura. Vozila su potrebna za održavanje bogate vodovodne mreža u Velikoj Gorici i provedbu samog projekta-rekao je gradonačelnik Dražen Barišić dodavši kako se do kraja godine očekuje završetak svih natječaja u sklopu projekta i potpisivanje ugovora kako bi se početkom 2019. mogli započeti radovi.Vrijednost radova od predviđenih troškova s 505 milijuna kuna narasla je na gotovo 700 milijuna kuna jer su pristigle ponude iznad procijenjenih vrijednosti. Gradonačelnik je istaknuo kako se surađuje s drugim jedinicama lokalne samouprave koje su u istoj situaciji te očekuju pomoć države.

-Surađujemo s nekoliko župana i gradonačelnika koji imaju isti slučaj i komuniciramo s ministrom Ćorićem. ministricom Žalac te samim premijerom pa se nadamo da ćemo zajedno riješiti problem. Vlada treba osigurati nešto manje od milijardu kuna da se mogu potpisati svi ugovori, i krenuti radovi, a to je pitanje hrvatskog bruto proizvoda, nisu to sredstva koja će otići iz Hrvatske već se ulaže u kvalitetu života u velikim gradovima, kao što je Rijeka koja je i veća od Velike Gorice i mislim da imamo dobre šanse-kazao je gradonačelnik te u pratnji direktora VG Vodoopskrbe razgledao nova vozila.-Nova vozila su od velikog značaja za nas kao trgovačko društvo, to su četiri vozila opremljena svim suvremenim sustavima koji su nam potrebni za otklanjanje kvara, rješavanje problema vezanih uz vodu i odvodnju na području grada. Kamioni su opremljeni specijalnim sustavima zapremnine za reciklažu pumpama koje same filtriraju mulj i odvajaju vodu u poseban spremnik koju ćemo onda koristiti za ispiranje potrebitih sustava. Jedna cisterna ima zapremninu 13 kubika, druga 12,5 kubika. I kombi vozila bit će od velike pomoći, jedan ide sustavu voda, a drugi sustavu odvodnje i pročišćavanju, imaju specijalne kamere i snimače kako bismo brzo detektirali kvar i smanjili vrijeme do sanacije kvara. Do sada nismo imali ovakva vozila u našoj floti nego smo ih morali unajmiti i to će nam sačuvati značajan dio financijskih sredstava koje ćemo prerasporediti u druge sustave-pojasnio je Tomislav Jelisavac iz VG Vodoopskrbe.

 

Galerija slika

Četiri nova vozila za VG Vodopskrbu Četiri nova vozila za VG Vodopskrbu Četiri nova vozila za VG Vodopskrbu Četiri nova vozila za VG Vodopskrbu Četiri nova vozila za VG Vodopskrbu Četiri nova vozila za VG Vodopskrbu Četiri nova vozila za VG Vodopskrbu Četiri nova vozila za VG Vodopskrbu Četiri nova vozila za VG Vodopskrbu Četiri nova vozila za VG Vodopskrbu Četiri nova vozila za VG Vodopskrbu Četiri nova vozila za VG Vodopskrbu