Novosti Sport Događanja

Cargo-partner u poslovnoj zoni Meridian 16 u siječnju otvara moderni logističko-distributivni centar

15.12.2021. / Petar Brnada

Novi, moderni logističko-distributivni centar otvara se u siječnju 2022. godine u sklopu poslovne zone Meridian 16, jedne od najvećih zona te vrste i privatnih investicija u Hrvatskoj.

Kako smo i više puta pisali, zona se prostire na više od milijun četvornih metara, a zbog blizine Zračne luke Franjo Tuđman, približnih 20 minuta od centra Zagreba i izravne veze s autocestom A11, ovo je područje zanimljivo mnogim domaćim i stranim logističkim tvrtkama.

Jedna od tvrtki koja je prepoznala potencijal ove lokacije i odlučila se proširiti upravo tamo je cargo-partner, tvrtka koja nudi uslugu međunarodnog i domaćeg prijevoza robe, logistike, špedicije, carinjenja i skladištenja. S novim modernim logističkim centrom u koji je direktno uloženo preko 4,5 milijuna kuna najsuvremenije opreme i sustava za skladišno poslovanje, svojim klijentima nude ne samo skladište, već i potpuno integrirana logistička rješenja prilagođena potrebama klijenata.

Uz mogućnost skladištenja na 12.900 m² (od kojih je 900 m² smješteno na mezaninu), ovaj centar uz suvremene sustave za kontrolu temperature i ventilacije osigurava idealne uvjete skladištenja. Imajući u vidu činjenicu da je Republika Hrvatska u proteklih godinu dana pogođena s dva jača potresa, regalna konstrukcija u logističko-distributivnom centru je u skladu s najvišim Europskim protupotresnim standardima (Eurocode8). Za osiguranje robe visoke vrijednosti, postavljena je i visoka protuprovalnost.

-Sa sjedištem u Austriji i sa svojih 40 skladišta i više od 260,000m² skladišnog prostora diljem svijeta, ova tvrtka je godinama njegovala strategiju razvoja u ugovornoj logistici, a cargo-partner Hrvatska podupire i slijedi istu strategiju kao dio grupacije otvaranjem novog centra na ovoj lokaciji kojim će ponuditi sveobuhvatan paket logističkih usluga za optimizaciju skladištenja i distribucije- navodi direktor cargo-partnera Hrvatska, Zoran Starčević.

Cargo-partner privatni je pružatelj info-logistike u cjelini koji nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski, kopneni prijevoz i skladištenje. S više od četrdeset godina stručnosti u informacijskoj tehnologiji i optimizaciji lanca opskrbe, tvrtka dizajnira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner ostvario je procijenjeni promet od preko milijardu eura u 2020. godini i trenutno zapošljava 3.600 ljudi širom svijeta.

Suvremene tehnologije za najkvalitetniju uslugu

Uz pomoć suvremenih tehnologija, poput SPOT platforme za vidljivost i suradnju u lancu opskrbe, ova logistička tvrtka će pružiti podršku kupcima u pogledu digitalizacije i automatizacije logističkih poslovnih procesa kao i za razvoj usluge upravljanja opskrbnim lancem. Također, osigurati će mogućnosti za razvijanje novih poslovnih prilika za cijelo hrvatsko gospodarstvo u općenitom smislu. Potencijal nove poslovne zone već su prepoznale brojne internacionalne tvrtke dok je cargo-partner Hrvatska već dio ove priče.

-Vjerujem da ćemo u suštini ove investicije ojačati društveno odgovorni segment naše tvrtke kojim ujedno pružamo podršku različitim područjima u smislu poboljšanja infrastrukture u Zagrebu, koje dovodi do povećanja broja radnih mjesta i unapređenja uvjeta poslovanja naprednijom tehnologijom. Važan cilj projekta je nedvojbeno i podupiranje hrvatske privrede, da bi Hrvatska postala konkurentnija, sigurnija i inovativnija zemlja te da bi se lakše prilagodila europskim i globalnim trendovima- za kraj dodaje direktor Zoran Starčević. 

 

Foto: cargo-partner

Podijeli