Novosti Sport Događanja

Božićna poruka: "Bog jedini može ispuniti naše srce"

25.12.2018. / Juraj Odrčić

Dragi čitatelji VGdanas portala, hvaljen Isus i Marija!

Pozdravljam vas u svoje osobno ime i u ime svećenika Velikogoričko-odranskog dekanata.

Bog jedini može ispuniti čovjekovo srce i njihove dubine sobom i svojim životom. Bog traži čovjeka i traga za njim, On mu dolazi ususret da bi čovjek bio sretan s Bogom, Božji Sin. Bog se ušatorio u krilu Djevice Marije i postao čovjekom za svakog čovjeka.

U stvarnoj ljubavi nema straha. Ako prihvatimo svoje strahove kao strahove i prepustimo ih ljubavi Božića da ih preobrazi, činimo prvi korak na putu do smisla Božića, do našega osobnog slavlja Božića. Božić je, stoga, blagdan velike radosti, blagdan ljubavi i pomirenja, blagdan darivanja. Kao što se Bog daruje nama, tako smo i mi pozvani biti dar jedni drugima; pozvani smo biti radost, blagoslov i obogaćenje onima s kojima živimo. To možda skromno izražavamo božićnim poklonima, no u pozadini svakoga darivanja, kad nekoga želimo usrećiti i obradovati, jest LJUBAV. Neka vam novorođeni Isus Krist, dragi vjernici, čitatelji, prijatelji i dobročinitelji, udijeli svoje darove ljubavi i mira!

Zahvaćen otajstvom Boga i čovjeka u vjeri i motrenju želimo vam od srca, s Bogorodicom Marijom i svetim Josipom, sretan Božić i blagoslovljenu novu 2019. godinu. Neka Božić uvijek živi u vašim srcima, kao i radost, mir, pjesma i svjetlo Betlehema u našem gradu i selima jer Bog ljubi čovjeka, čezne za njim i za njega se rodio. Svako vam dobro, vaš župnik vlč. Đuro Sabolek.

Podijeli