Novosti Sport Događanja

Boltovih romobila više nema u Gorici! Građani na njima u dvije godine odvozili gotovo 200 000 kilometara

12.04.2024. / Maja Peranić

Što se dogodilo s Boltovim romobilima koji su od proljeća 2022. bili na raspolaganju građanima? Mogli ste se njima samo poslužiti i provozati od točke A do točke B, ondje romobil i ostaviti kako bi ga netko drugi preuzeo. Najam romobila bio je moguć putem aplikacije koja je pokazivala i zonu u kojoj se nalaze romobili i unutar koje ih možete ostaviti. Od početka ovog mjeseca e-romobila više nema u Velikoj Gorici, a iz Bolta smo doznali kako je razlog njihova povlačenja kraj uspješnog pilot projekta.

-S 1. travnjem 2024. godine završen je pilot-projekt iznajmljivanja Boltovih e-romobila u Velikoj Gorici te su e-romobili uklonjeni sa svih javnih gradskih površina – odgovorili su na naš upit iz tvrtke Bolt Hrvatska.

Dodaju kako su zadovoljni uspješnom suradnjom s Gradom Velikom Goricom u ovom pilot projektu kroz koji su građani aktivno koristili njihove e-romobile i u dvije godine odvozili na njima gotovo 200 000 kilometara.

-Sa zadovoljstvom možemo podijeliti da su u protekle dvije godine građani Velike Gorice Boltovim e-romobilima odvozili gotovo 200.000 kilometara što potvrđuje uspješnost pilot-projekta te suradnje tvrtke Bolt i grada Velike Gorice. Ova impresivna brojka ujedno svjedoči o entuzijazmu i prihvaćanju novog, ekološki osviještenog načina prijevoza među stanovnicima Velike Gorice kojima ovim putem želimo zahvaliti na korištenju naše usluge e-romobila – naglasili su iz Bolta.

Nakon što je završio ovaj pilot projekt iz Bolta zahvaljuju na podršci Grada te najavljuju kako će i ubuduće nastaviti uspješnu suradnju za razvoj mikromobilnosti na području našeg grada.

-Zahvalni smo i na podršci Grada te partnerskom odnosu tijekom implementacije održivog načina prijevoza kojim su građani i posjetitelji grada pridonijeli smanjiti gužve u prometu i posljedično onečišćenje zraka. Smatramo ovo sjajnim primjerom kako tehnologija i inovacije mogu poboljšati urbanu mobilnost te ćemo svakako nastaviti pratiti planove Grada za razvoj mikromobilnosti – rekli su nam iz Bolta.

Iako se Velikogoričanima svidjela usluga e-romobila te se većina građana prema njima odgovorno ponašala, na žalost svjedočili smo i prizorima romobila bačenih uz cestu. Nadamo se da, u nekim budućim sličnim projektima, takvih prizora neće biti.

Podijeli