Novosti Sport Događanja

Aglomeracija VG: Uskoro postupak javne nabave

12.04.2017. / Ivana Ćurić

Nakon što je dana 24. ožujka dobiven posljednji „completion note“ (odobrenje JASPERS-a) sveobuhvatan posao vezan uz pripremu i predaju kompletne dokumentacije za sufinanciranje od strane EU za najznačajniji velikogorički projekt „Aglomeracija Velika Gorica“  priveden je kraju.

-Od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike,  5. travnja VG Vodoopskrba d.o.o. je zaprimila Poziv na dostavu aplikacijskog paketa dokumenata, nakon čega slijedi potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, Ugovora o sufinanciranju i Ugovora o partnerstvu. Pripremljena je cjelokupna tender dokumentacija koja će slijedeći tjedan biti predana Posredničkom tijelu razine2 - Hrvatskim vodama, nakon čega slijedi objava postupka javne nabave-izvijestili su iz VG Vodoopskrbe.

Iz VG Vodoopskrbe  ističu kako očekuju skori početak opsežnih radova, koji će osim rekonstrukcije i modernizacije postojećeg pročistača otpadnih voda, omogućiti izgradnju novih 145 km mreže odvodnje, potpuno saniranje 80 km prometnica i kao dodanu vrijednost besplatan priključak za 5.000 domaćinstava.

Podijeli