Novosti Sport Događanja

Aglomeracija: Radovi u sve tri cjeline u punom jeku, broj ekipa dodatno će se pojačati preko ljeta

01.07.2020. / Petar Brnada

Radovi na sve tri cjeline projekta Aglomeracije Velika Gorica u punom su jeku. Radi se i kopa i u Mraclinu, Okujama, Podbrežnici i Kobiliću i to punim intenzitetom, a kako najavljuje direktor VG Vodoopskrbe koja je i naručitelj cijelog projekta, Tomislav Jelisavac, na ljeto planiraju dodatno pojačati obim posla.

-Trenutno radimo na svim cjelinama. Kada prođete na primjer kroz Mraclin tamo rade dvije ekipe, u Okujama je jedna ekipa, a to je sve cjelina A3 Donjeg Turopolja. Također, kada krenete prema Lukavcu koji je u cjelini A1 tamo rade tri ekipe, a jedna ekipa je i na spojnom cjevovodu uz Fizirovu ulicu pa paralelno uz Podbrežnicu sve do Eurospina koji se gradi uz groblje s ciljem da se tamo na kolektor spoje kako bismo mogli krenuti u rekonstruiranje samih revizionih okana odnosno cjevovoda od strane Velike Mlake- otkrio je aktualnosti u radovima direktor Jelisavac.

Kako je nastavio, za sada radovi na cjelini Posavine koja je cjelina A2 također idu svojim tijekom te je otkrio da su oko 80 % Kobilića pokrili kanalizacijom, a od strane izvođača GIP Pionir izgrađen je visokotlačni cjevovod.

Uz radove koji se svakodnevno provode, obavljaju se i tjedne koordinacije sa svim sudionicima aglomeracijskog procesa, a to su nadzori, izvođači, upravljanje, Grad te VG Vodoopskrba kao naručitelj, odnosno svi kompletni izvođači unutar procesa gdje se predstavljaju dinamički planovi. Sukladno tome prati se i koliko se metara dnevno odradi, a potom na temelju toga dogovaraju ostali poslovni procesi za naredni tjedan.

Što se tiče rokova, direktor Jelisavac kazao nam je da teku prema planu, ali je i potvrdio da je epidemiološka situacija vezana uz povratak koronavirusa utjecala i na njihov tempo radova.

-Mogu reći da su radovi zadovoljavajući i da idu svojim tempom. Naravno da je malo ova COVID situacija utjecala na sve tako da moram naglasiti da je izvođač koji je dobio cjelinu 1 i 3 iz susjedne Bosne i Hercegovine naišao na određene prepreke. Naime, svi njegovi radnici morali su proći određene procese samoizolacije prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku što je malo usporilo radne procese. Ali radovi i dalje idu zadovoljavajućim tempom. Naravno, kako ćemo ulaziti u ljeto tako ćemo pojačavati ekipe, a svaki izvođač također će planirati te se prilagoditi određenim okolnostima na terenu.

Kao što je već nekoliko puta i najavljivano uoči i prilikom otvaranja gradilišta, projekt aglomeracije zbog ogromnog opsega posla sa sobom donosi i puno prašine i gužve pa iz VG Vodoopskrbe još jednom mole svoje sugrađane za strpljenje i razumijevanje, ali ih pritom uvjeravaju da neprekidno brinu o normalnom funkcioniranju prometa i obećavaju da će svatko moći do svoga dvorišta bez previše poteškoća.

-Moram napomenuti da brinemo o tome da nesmetano funkcionira promet po svim dionicama gdje se provode radovi. Ovim putem zamolit ću i građane u mjestima gdje teku radovi za strpljenje. Prilikom izvođenja radova, naravno, može doći do nekih malih i kraćih zastoja, ali svakome mora biti omogućen ulazak u njegovo dvorište odnosno njegov dom kao i nesmetan promet za policiju, hitnu i ZET i na taj način pazimo na sve aspekte. Moram zamoliti građane za razumijevanje jer će biti i prašine i kamenja i rupa pa neka budu pažljivi- poručio je Jelisavac.

Na terenu su trenutno i ekipe samog društva VG Vodoopskrbe koje na licu mjesta dogovaraju sa samim vlasnicima kuća gdje će oni dobiti svoje sabirno okno koje je za njih potpuno besplatno.

-Mi smo unutar ovog aglomeracijskog projekta koji je težak 620 milijuna kuna bez PDV-a omogućili njima potpuno besplatan priključak. Za svaku informaciju ili pitanje građani se mogu obratiti nama na naš telefon ili e-mail te će onda u najbržem roku od nas dobiti odgovore na upite. Isto tako, na terenu u bilo kojem trenutku mogu obratiti našim ljudima pa ćemo im pomoći da dođu do papira i svega ostaloga što je potrebno da bi mogli ostvariti pravo na besplatan priključak- zaključio je direktor Tomislav Jelisavac.

Galerija slika

Aglomeracija: Radovi u sve tri cjeline u punom jeku, broj ekipa na terenu dodatno će se pojačati preko ljeta Aglomeracija: Radovi u sve tri cjeline u punom jeku, broj ekipa na terenu dodatno će se pojačati preko ljeta Aglomeracija: Radovi u sve tri cjeline u punom jeku, broj ekipa na terenu dodatno će se pojačati preko ljeta Aglomeracija: Radovi u sve tri cjeline u punom jeku, broj ekipa na terenu dodatno će se pojačati preko ljeta Aglomeracija: Radovi u sve tri cjeline u punom jeku, broj ekipa na terenu dodatno će se pojačati preko ljeta Aglomeracija: Radovi u sve tri cjeline u punom jeku, broj ekipa na terenu dodatno će se pojačati preko ljeta

Podijeli