Novosti Sport Događanja

Aglomeracija: Evo gdje se radi i koje su ceste neprohodne ovaj tjedan

26.07.2021. / Maja Peranić

Zbog radova na projektu Aglomeracije Velika Gorica ovog tjedna dolazi do zatvaranja pojedinih ulica na području grada i prigradskih naselja, dok će se u određenima, gdje traju radovi prometovati otežano. O dinamici radova za tjedan od 26. do 30. srpnja izvijestili su iz VG Vodoopskrbe uz napomenu da je plan, kojeg vam donosimo u nastavku, podložan promjenama.

Ulice zatvorene za promet

Za promet je tako i dalje zatvorena Ulica Nikole Kramarića u Velikoj Mlaki, te Industrijska ulica u Lomnici. Zatvara se Slavonska ulica u Velikoj Kosnici, a nastavak radova najavljen je i u naseljima Kuče i Donje Podotočje gdje su do 2. kolovoza zatvorene sljedeće ulice: Petrova, Kolareva, Ul. Gornje Podotoče i Sv. Fabijana – zbog izvođenja kućnih priključaka; Vranešina i Tomacova – zbog radova na glavnom kolektoru te Ulica Kneje – zbog kućnih priključaka i glavnog kolektora. Zatvorena je i Ul Braće Radić koja se priprema za asfaltiranje.

Otežano prometovanje

Zbog radova na području samog grada otežano će se prometovati kroz Ulicu Nikole Tesle te Vukomeričku koje se obje pripremaju za asfaltiranje.

U Velikoj Kosnici 26. i 27. srpnja asfaltirat će se Zagrebačka ulica zbog čega će se i njome otežano prometovati. Otežano će se narednog tjedan prometovati i ulicama Petina, Selnica Ščitarjevska zbog iskopa i polaganja kanalizacijskih cijevi kao i izvođenja kućnih priključaka zbog čega će se otežano prometovati i Malom Kosnicom.

Zbog iskopa i polaganja kanalizacijskih cijevi u Ulici Črnkovec promet će se propuštati naizmjenično, dok će u Posavskoj ulici zbog izvođenja vodnih priključaka također biti otežano prometovanje.

Promet je otežan i u naselju Lekneno u Guzanićevoj ulici zbog izvođenja vodovodnih priključaka, glavni dio prometnici ulice Trnje u Trnju koja se priprema za asfalt, dok se u Ščitarjevu nastavljaju pripremni radovi na postavljanju kanalizacijskih cijevi pa će se otežano prometovati kroz glavnu prometnicu koja spaja Črnkovec i Ščitarjevo k.b. 1-4 te k.b. 2A-5G.

I dalje se otežano prometuje u Sisačkoj kroz Buševec, gdje bi radovi na glavnom kolektoru trebali završiti 2. kolovoza, a ulice Braće Radić i Ladislava Galekovića u Mraclinu pripremaju se za postavljanje asfalta.

Od Turopoljske ulice prema naselju Rakitovec također se otežano prometuje zbog radova na aglomeraciji kao i u Školskoj ulici u Vukovini.

Zbog postavljanja kućnih priključaka nastavlja se otežano prometovanje Ulicom stara cesta te Petrovom ulicom u Kučama.

Podijeli