Novosti Sport Događanja

Ačkar: Rješenje za one bez sigurnog krova nad glavom dolazi iz Mraclina

02.01.2021. / Juraj Odrčić

Siguran krov nad glavom u obliku stambenog kontejnera stići će na dvorišta građana Velike Gorice čije kuće su oštećene i neuporabljive uslijed nedavnog potresa, potvrdio je to večeras Krešimir Ačkar.

Naime, Velika Gorica ima sreću da na svom području ima veliku tvrtku Kova d.o.o. iz Mraclina koja se bavi gradnjom i opremanjem stambenih kontejnera, a nakon današnjeg obilaska terena pokazalo se da Grad Velika Gorica ne može čekati drugo rješenje već samostalno osigurati siguran krov nad glavom mještanima čije su kuće uništene.

Vlasnik tvrtke Vjekoslav Kovačić danas je proveo kroz proizvodni pogon gradonačelnika Ačkara i suradnike potvrdivši da tvrtka dnevno može proizvesti pet unificiranih konteinera za stanovanje koji sadrže sanitarni čvor, kuhinju i spavaće odjeljke uz samostalno grijanje. Nakon potresa u tvrtku su već stigle narudžbe Ministarstva gospodarstva za potrebe Petrinje, a na zamolbu gradonačelnika Ačkara tvrtka će s zimskog godišnjeg odmora povući dodatne radnike kako bi već sljedećega tjedna krenuli u proizvodnju stambenih jedinica za goričko područje.

- Nema predaha, rješavamo promptno situaciju na terenu i kao najadekvatniju skrb, u vidu jednog solidnog privremenog smještaja, vidimo u kućicama koje imaju sve što je potrebno za život. Očekujemo kroz desetak dana da se one izgrade i da sugrađani koji će ih trebati da ostanu na svojim ognjištima u tim objektima, njima ćemo ih dopremiti - poručio je Ačkar kako se još čeka konačan izvještaj statičara o broju neupotrebljivih kuća na goričkom području, no vjeruju da će taj broj biti ispod broja 20.

Stambene jedinice trebale bi sve biti spremne kroz deset dana. Najavio je Ačkar i daljnje korake, a to je uklanjanje neadekvatnih objekata i gradnju zamjenskih kuća.

- Grad će osigurati privremeni smještaj i građevinski materijal za hitne intervencije, a u konačnici u dogovoru sa županijom i s državom ćemo gledati kako u potpunosti obnoviti njihove domove. Mi smo i na Novu godinu i danas tu, nismo ni jednog dana uzeli predaha, to nam je prioritet - zaključio je Ačkar još jednom pozvavši stradale da do rješenja ovog pitanja koriste siguran smještaj u Velikoj Gorici.

Galerija slika

Ačkar: Rješenje za one bez sigurnog krova nad glavom dolazi iz Mraclina Ačkar: Rješenje za one bez sigurnog krova nad glavom dolazi iz Mraclina Ačkar: Rješenje za one bez sigurnog krova nad glavom dolazi iz Mraclina Ačkar: Rješenje za one bez sigurnog krova nad glavom dolazi iz Mraclina Ačkar: Rješenje za one bez sigurnog krova nad glavom dolazi iz Mraclina Ačkar: Rješenje za one bez sigurnog krova nad glavom dolazi iz Mraclina Ačkar: Rješenje za one bez sigurnog krova nad glavom dolazi iz Mraclina

Podijeli