°C 23

20.rođendan Turističke zajednice u novim prostorima

18.12.2017.

Juraj

Turistička zajednica Velike Gorice proslavila je 20. rođendan, a tom je prigodom počelo i dugoočekivano preseljenje u vlastite prostorije na Trgu kralja Tomislava. Dan turističke zajednice svečano je obilježen u prostoru budućeg Centra za posjetitelje gdje su uzvanici po prvi puta mogli prošetati budućim prostorom turističkog centra te buduće multimedijalne dvorane.

"U sljedećih nekoliko mjeseci Turistička zajednica planira dovršiti multuimedijalni postav u dvorani Centra za posljetitelje kako bi bili spremni primiti goste i zainteresirati ih za naš kraj", govori direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Milada Mesarić koja napominje kako će i preseljenje Turističkog ureda u nove prostore trajati u narednim danima.  

Izvedbeni projekt multimedijalne dvorane ideja je projektantice Nikoline Jelavić Mitrović, a sami radovi na budućem Centru za posjetitelje traju već posljednje tri godine. Otvorenjem Centra za posjetitelje otvara se prostor za novi centar grada unutar stare jezgre. Ambicija Turističke zajednice i Grada Velike Gorice je da CZP postane centralno mjesto susreta tradicije i suvremenosti, kulture i turizma, građana i turista, te da se stavljanjem u funkciju budućeg Centra promijeni odnos građana prema njihovom centru grada.

"Jednom kad Centar bude otvoren, posjetiteljima će ponuditi svo bogatstvo Turopolja, ovdje će moći popiti turopoljsko vino, pojesti turopoljski sir ili uz toplu kajkavsku riječ doživjeti što sve ovaj kraj nudi", rekao je gradonačlenik Dražen Barišić te dodao kako otvorenje ovakvog objekta jamči i gospodarski ali i turistička rast i razvoj.

Ove je godine Velikog Goricom i okolicom prošlo 40 tisuća turista, a i u narednom razdoblju očekuje se porast broja gostiju. Ovaj tjedan očekuje nas i svečano otvorenje petog hotela u gradu, Garden Hilla, čime će Gorica zaokružiti brojku od 600 ležajeva.

Na svečanosti Dana turističke zajednice dodjeljena su priznanja i zahvalnice udrugama i institucijama s kojima TZ surađuje, a povodom 20.jubileja posebnu zahvalu dobili su prvi predsjednik TZ Velike Gorice Miljenko Rojc, te bivša dugogodišnja šefica goričkog turističkog ureda, danas nagrađivana i uspješna direktrica TZ Zagrebačke županije, Ružica Rašperić. (tzvg)

Galerija slika

20.rođendan Turističke zajednice u novim prostorima 20.rođendan Turističke zajednice u novim prostorima 20.rođendan Turističke zajednice u novim prostorima 20.rođendan Turističke zajednice u novim prostorima 20.rođendan Turističke zajednice u novim prostorima 20.rođendan Turističke zajednice u novim prostorima 20.rođendan Turističke zajednice u novim prostorima 20.rođendan Turističke zajednice u novim prostorima 20.rođendan Turističke zajednice u novim prostorima 20.rođendan Turističke zajednice u novim prostorima 20.rođendan Turističke zajednice u novim prostorima 20.rođendan Turističke zajednice u novim prostorima