°C 18

Završila sezona klizanja, na led prvi puta stalo i petstotinjak vrtićaraca

21.02.2020.

Redakcija

Velikogoričke klizalište u parku kod Muzeja Turopolja ovih se dana uklanja, nakon što je od 6. prosinca pa sve do 12. veljače bila odredište svih onih koji su poželjeli stati klizaljkama na led.

U ovom periodu, bez obzira na nepovoljno vremensko razdoblje - kišu i južinu, ostvaren je veći broj klizača i posjetitelja u odnosu na prošlu godinu - više od četiri tisuće ulaznica je prodano. Kao i prošle godine i ove godine u suradnji s Gradom organizirana je vrtićka škola klizanja kroz koju je prošlo petstotinjak velikogoričke djece vrtićkog uzrasta. 

Klizalište je bilo besplatno na dan Sv. Nikole i na dan grada Velike Gorice, a ove sezone bilo je i besplatno klizanje u jutarnjem terminu za vrijeme trajanja školskih praznika.  Goričko klizalište stiglo je i na male ekrane, naime VG Komunalac je iznajmio klizalište tvrtci NovaTV koja je na goričkom klizalištu snimala Božićni i Novogodišnji spot, a sve zajedno bilo je mnogo pozitivnih reakcija naših sugrađana na organizaciju i lokaciju na kojoj se postavilo klizalište i organizirala manifestacija „Prosinac u Gorici“.

- Izuzetno smo zadovoljni ovogodišnjom sezonom klizanja u Velikoj Gorici, obzirom da smo uz nepovoljnije vremenske uvjete od prošle godine uspjeli privući još veći broj ljudi nego lani. Potvrda je to dobre lokacije i lijepog ugođaja kojeg smo u suradnji s Gradom stvorili na lokaciji kod Muzeja Turopolja. Ovom prilikom pohvalio bi naravno i naše djelatnike VG Komunalca koji su radili na postavi i na održavanju leda jer su svoj posao odradili besprijekorno. Drago nam je da iz pozitivnih komentara i pohvala koje dolaze od strane naših sugrađana možemo zaključiti da je posao oko organizacije klizališta odrađen dobro te se nadam da će iduća godina uz ispravke sitnih nedostataka biti još bolja – poručio je Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.