°C -2

"Zaštitnik" i "Sjena straha" za razbibrigu u Kinu Gorica

22.01.2021.

Ivana Ćurić

Razbibrigu uz dva nova filmska naslova ovih dana nudi Kino Gorica.

Liam Neeson, Juan Pablo Raba i Katheryn Winnick tumače glavne uloge u novom akcijskom filmu "Zaštitnik". 

Uz granicu Amerike i Meksika u Arizoni, Jim Hanson, rančer i veteran Vijetnamskog rata živi teško. Žena mu je nedavno preminula od raka, a ranč financijski stoji vrlo loše i banka mu prijeti oduzimanjem. Život mu se naglo mijenja nakon susreta s ilegalnim imigrantima, majkom i sinom, koji prelaze granicu Amerike i Meksika preko njegovog zemljišta. Rosa (Tereza Ruis) sa sinom Miguelom (Jacob Perez) i „vodičem“ koji ih vodi preko granice bježe od brutalnog meksičkog narko kartela. Nakon krvavog obračuna majka pogiba, a Jim postaje branitelj maloljetnog dječaka koji je prestravljen s razvojem događaja. Dvojac je u stalnoj pogibelji jer im je kartel, ali i potkupljena policija za petama.

Film koji donosi elemente akcije,trilera i horora donosi radnju iz Drugog svjetskog rata. Chloë Grace Moretz, Nick Robinson Beulah Koale glumačka su imena u "Sjeni straha".

U jeku Drugog svjetskog rata, kapetanica Maude Garrett pridružuje se muškoj posadi bombardera B-17 s vrlo tajnim paketom. Zatečena prisutnošću žene u vojnom letu, posada testira svaki Maudein pokret. Neobična događanja i rupe u njezinoj prošlosti potiču paranoju oko njene prave misije.
Ali posada se mora bojati nečeg drugog ... nečeg što vreba iz sjene i zlokobno razdire srce aviona.


Ova dva filmska naslova naizmjence su na programu u 18 i 20 sati, a zočan raspored pogledajte OVDJE.