°C 20

VVG nastavlja s akcijom: Naočale dobili i mještani Gline te Petrinje

14.02.2019.

Petar Brnada

Nakon što su uoči proteklih božićnih praznika mještane Općine Pokupsko obradovali besplatnim dioptrijskim naočalama, s Veleučilišta Velika Gorica proteklih dana nastavili su s projektom dodjele naočala u sklopu kojega su posjetili i Glinu te Petrinju.

Tako je prvo u nedjelju dioptrijske naočale dobilo 16-ero mještana Gline koje im je u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Glina uručila prodekanica za kvalitetu izv. prof. dr. sc. Sanja Kalambura, a pritom su i svim socijalno ugroženim građanima koji su dobili, ili će tek dobiti svoje naočale, nastavnici i studenti očne optike izmjerili oštrinu vida.

U ponedjeljak su naočale dobili i mještani Petrinje koji su u izbor Veleučilišta Velika Gorica za dodjelu 100 besplatnih dioptrijskih naočala ušli kao građani lošijeg imovinskog stanja, a dioptrijska pomagala u prostorima Grada Petrinje podijelili su im gradonačelnik Darinko Dumbović i prodekanica za kvalitetu izv. prof. dr. sc. Sanja Kalambura.

U ovoj velikoj akciji 100 naočala za socijalno ugrožene sudjeluju još L’Occitane Hrvatska koji donira sredstva za kupnju dioptrijskih okvira, Essilor d.o.o. koji donira leće za okvire i Tehnička škola Ruđer Bošković čiji učenici ugrađuju leće u okvire. Ove godine akciju je podržala i humanitarna zaklada Lions koja je angažirana za prikupljanje korisnika donacije. Naočale je po završetku posjete Glini i Petrinji tako dobilo dobilo prvih 50-ak korisnika.

Foto: Veleučilište Velika Gorica

Galerija slika

VVG nastavlja s akcijom: Naočale dobili i mještani Gline te Petrinje VVG nastavlja s akcijom: Naočale dobili i mještani Gline te Petrinje VVG nastavlja s akcijom: Naočale dobili i mještani Gline te Petrinje VVG nastavlja s akcijom: Naočale dobili i mještani Gline te Petrinje VVG nastavlja s akcijom: Naočale dobili i mještani Gline te Petrinje VVG nastavlja s akcijom: Naočale dobili i mještani Gline te Petrinje VVG nastavlja s akcijom: Naočale dobili i mještani Gline te Petrinje