°C 30

Vrtićanci Lojtrice obilježili 'Eko dan'

30.03.2018.

Redakcija

U dječjem vrtiću Lojtrica u Velikoj Mlaki 22. ožujka obilježen je 'Eko dan'.

Tom prilikom u vrtiću su se prisjetili zanimljivih aktivnosti koji su obilježili proteklu godinu te su ih podijelili s gostima.

Na svim područnim objektima provodile su se razne eko aktivnosti djece i odgojitelja, a u centralnom objektu odgojiteljice su osmislile poticajne eko radionice za djecu i roditelje.

Osim toga, gosti 'Eko dana' u dvorištu su dočekani izložbom „Očistimo Hrvatsku od olupina“ autora Romea Ibriševića kojom su, kako kažu u vrtiću, nastojali ukazati na zastrašujuću stranu ljudskog nemara.

Program Eko dana obogatio je i slikar Ante Bakter koji je u predvorju vrtića uz prisustvo djece oslikao olupinu na platnu, a zatim svojim umjetničkim izričajem sliku pretvorio u prekrasnu čistu prirodu s motivima šarenih jedara i brodica.

Pripremljena je i prezentacija vrtićkih projekata za razdoblje 06. 2017- 03. 2018. koju je napravila Eko-interesna skupina s voditeljicom Jelenom Vukšić, a prognostičar Krunoslav Mikec održao je predavanje na temu „Što nam donosi vrijeme?“ u kojemu je meteorologijom na slikovit način prikazano što zagađenje čini i što može učiniti na štetu našem planetu.

Uzvanici su nakon predavanja razgledali i izložbu dječjih radova nastalih recikliranjem koja je za ovu priliku bila postavljena u prostoru sportske dvorane.

Galerija slika

Vrtićanci Lojtrice obilježili 'Eko dan' Vrtićanci Lojtrice obilježili 'Eko dan' Vrtićanci Lojtrice obilježili 'Eko dan' Vrtićanci Lojtrice obilježili 'Eko dan' Vrtićanci Lojtrice obilježili 'Eko dan' Vrtićanci Lojtrice obilježili 'Eko dan'