°C 12

Vinari u Kostanjevcu predali uzorke: Ove godine ih je čak 35 % manje, slijedi ocjenjivanje...

19.05.2020.

Petar Brnada

Ublažavanjem mjera za sprječavanje širenja korona virusa stekli su se uvjeti za zaprimanje uzoraka za ovogodišnje ocjenjivanje vina velikogoričke Udruge vinogradara i vinara 'Grozd' koje je prošlog vikenda održano u Kostanjevcu na imanju Mikulčić.

Iz Udruge su kazali da su zaprimili 35 % uzoraka manje nego prošle godine, točnije 85 uzoraka od 55 proizvođača i to bijelih vina 76 uzoraka i crnih odnosno crvenih 9 uzoraka.

-Kao i do sada najviše je zaprimljeno mješavina bijelih sorata njih 35, graševine 11, škrleta 8, chardonnaya 7, bijelog i sivog pinota 4, mješavina crnih sorata 3 te ostalih- kazali su iz Udruge.

Sada slijedi ocjenjivanje uzoraka koje će se održati u subotu, 23. svibnja, od strane dvije stručne ocjenjivačke komisije pod predsjedanjem mr. sc. Vlaste Rubeša Vili.

-Nadamo se da će naši vrijedni proizvođači postići očekivane i dobre rezultate zahvaljujući prije svega dosada stečenom znanju i iskustvu. Kao i svake godine nagrađena vina moći će se kušati na predstojećoj godišnjoj skupštini, kada će biti uručene diplome i priznanja- poručili su iz udruge Grozd.

Galerija slika

Vinari u Kostanjevcu predali uzorke: Ove godine ih je čak 35 % manje, slijedi ocjenjivanje... Vinari u Kostanjevcu predali uzorke: Ove godine ih je čak 35 % manje, slijedi ocjenjivanje... Vinari u Kostanjevcu predali uzorke: Ove godine ih je čak 35 % manje, slijedi ocjenjivanje... Vinari u Kostanjevcu predali uzorke: Ove godine ih je čak 35 % manje, slijedi ocjenjivanje... Vinari u Kostanjevcu predali uzorke: Ove godine ih je čak 35 % manje, slijedi ocjenjivanje... Vinari u Kostanjevcu predali uzorke: Ove godine ih je čak 35 % manje, slijedi ocjenjivanje... Vinari u Kostanjevcu predali uzorke: Ove godine ih je čak 35 % manje, slijedi ocjenjivanje... Vinari u Kostanjevcu predali uzorke: Ove godine ih je čak 35 % manje, slijedi ocjenjivanje...