Novosti Sport Događanja

Via Vino večeras u Turopoljski lug dovodi Damira Kedžu, koktele, nagrađivana vina i zanimljivu hranu

22.09.2023. / Redakcija

Zadnji dan ljeta, u petak 22. rujna provedite u sklopu vinskog festivala "Via Vino" koja vas na samom otvorenju vodi u Turopoljski lug u lov na tartufe, degustaciju pjenušavih vina te koncert Damira Kedže. Sve počinje u 18 sati kod lugarnice Čardak (karta).

Za zabavni dio programa prve večeri festivala Via Vino zadužen je glazbenik Damir Kedžo koji će pobrinuti za spektakularnu atmosferu usred turopoljske šume. Koncert pod krošnjama počinje u 19.00 sati, u bajkovitoj Lugarnici Čardak.

Posjetitelji VIA VINA moći će kušati nagrađivana pjenušava i egzotična jantarna vina Zagrebačke županije. Za ljubitelje koktela, organizatori su pripremili originalnu recepturu koja uz one popularne, nudi i koktel s crnim tartufom.

VIA VINO je festival koji povezuje tradiciju destinacija Zagrebačke županije sa suvremenim doživljajem pa će tako i jelovnik biti poveznica autohtonih namirnica interpretiranih na moderan način. Ponuda jela prve večeri festivala zadovoljit će i najzahtjevnija nepca, gyoze punjene mesom turopoljske svinje i popularni bao bunsi s tradicionalnom kotlovinom.

Novo izdanje popularnog VIA VINO festivala donosi spoj glazbe, kulture, umjetnosti i nezaboravnih lokacija Zagrebačke županije, u pratnji finih zalogaja i nagrađivanih vina. Nadomak Zagreba, dalje od gradske vreve prošle se godine tražilo mjesto više, a posjetitelji nisu skrivali oduševljenje konceptom koji je povezao vino s opuštenom atmosferom i autohtonom gastronomijom, ponosom Zagrebačke županije.

Podijeli