Novosti Sport Događanja

VG FEST! Veseli i šareni ritam grada najavio dugo toplo ljeto

06.06.2022. / Redakcija
Festival urbane kulture i kreativnog nereda- VG Fest, i ove je godine oduševio Velikogoričane i goste koji su u tri dana na prostoru Parka Franje Tuđmana u Velikoj Gorici mogli uživati u brojnim  igraonicama, sportskim i zračnim akrobacijama, likovnim i kreativnim radionicama, sajmovima, predstavama i koncertima.
Sadržaja nije nedostajalo, a ni interesa. Kroz male sportske poligone prodefiliralo je više stotina klinaca koji su uživali u dnevnoj varijanti sportsko-zabavnih i glazbenih sadržaja. Zabavljali su ih Ivanka i Mrle koncertom „Kišni razdraganci“, a zgode i nezgode junaka iz Plastičnog carstva ponudila je predstava za djecu „Uzbuna u Plastičnom carstvu“
Let3: „Ovo je grad za koji nas vežu divne uspomene!“

 Večernji koncertni program bio je pun pogodak. Ivana Kindl u svom je gradu obilježila 20 godina karijere. Gorička Beyonce, džepna Venera publiku je prošetala kroz vrijeme, a na sceni su joj se pridružili i najmanji, najvjerniji fanovi koji su s Ivanom i zapjevali. Vrhunac VG Festa zasigurno je koncert grupe Let3. Četiri jahača Apokalipse; Rat, Kuga, Glad i Smrt u dobro poznatoj performersko-glazbenoj maniri Goričane su počastili pravim glazbenim specijalitetima iz riječke kuhinje. „Već dugo nismo svirali u Velikoj Gorici. Ovo je grad za koji nas vežu krasne uspomene“, poručio je Prlja. Odličan show nije izostao, a iz gradskog parka još do dugo u noć nizali su se refreni popularnih pjesama riječkih rokera.   Urbani ritmovi i najbolja čagica nastavili su se i posljednji dan kad je održan „Good Vibrations“ festival plesa u organizaciji Plesnog kluba Megablast, a koji je okupio mlade breakere iz svih krajeva zemlje.

„VG Fest prvi je koji otvara ljetnu festivalsku sezonu u našem gradu, a posebno je prepoznatljiv upravo po urbanim ritmovima, rock i pop koncertima. Želimo držati tu prepoznatljivost, biti i dalje grad mladih, kulture, glazbe, sporta i kreativnosti, a upravo to objedinjuje ovaj jedinstveni festival koji je cjelodnevni piknik za sve naše građane“, rekla je direktorica Turističke zajednice, Milada Mesarić.
Eko festival u znaku ugroženih biljnih i životinjskih vrsta
VG Fest posljednjih godina nosi i oznaku eko festivala; promovira održivi razvoj, obnovljive izvore energije, reciklažu i ponovnu upotrebu. Poseban kutak tako su zauzele radionice „Ne VGtiraj, eko reagiraj“ , znanja i umijeća predstavili su i studenti prirodoslovnih fakulteta, na festival je stigao i potpuno električni, svjetski auto godine, a festival su upotpunile i skulpture velikogoričkih školaraca i vrtićanaca kojima su, od plastike, oblikovali ugrožene biljne i  životinjske vrste. Nije nedostajalo ni sajamske ponude; knjižnica je ponudila knjige za svega pet kuna, a svoje proizvode i rukotvorine predstavili su velikogorički i zagrebački obrtnici, umjetnici i kreativci.

VG Fest idealan je ljetni koktel kreative, šarenila, sporta, glazbe i zabave i kao takav prava uvertira u  dugo toplo ljeto. 

Galerija slika

VG FEST! Veseli i šareni ritam grada najavio dugo toplo ljeto VG FEST! Veseli i šareni ritam grada najavio dugo toplo ljeto VG FEST! Veseli i šareni ritam grada najavio dugo toplo ljeto VG FEST! Veseli i šareni ritam grada najavio dugo toplo ljeto VG FEST! Veseli i šareni ritam grada najavio dugo toplo ljeto VG FEST! Veseli i šareni ritam grada najavio dugo toplo ljeto VG FEST! Veseli i šareni ritam grada najavio dugo toplo ljeto VG FEST! Veseli i šareni ritam grada najavio dugo toplo ljeto VG FEST! Veseli i šareni ritam grada najavio dugo toplo ljeto VG FEST! Veseli i šareni ritam grada najavio dugo toplo ljeto VG FEST! Veseli i šareni ritam grada najavio dugo toplo ljeto VG FEST! Veseli i šareni ritam grada najavio dugo toplo ljeto VG FEST! Veseli i šareni ritam grada najavio dugo toplo ljeto VG FEST! Veseli i šareni ritam grada najavio dugo toplo ljeto

Podijeli