Novosti Sport Događanja

Velikogoričanin uspio 'pobjeći' lovkinji Morani u napetoj epizodi Potjere

17.03.2023. / Klara Kosić

Na jučerašnjoj napetoj epizodi HRT-ove emisije Potjere našao se i 43-godišnji Davor iz Velike Gorice koji je uspješno s ekipom koju su činili iskusniji Šimun i Saša, te jednako nova Martina, uspio pobjeći lovkinji Morani s iznosom od 13 tisuća eura.

Inače otac dvije kćerke i ekonomist po struci, ovo mu je bio prvi nastup u ovoj emisiji. U prvoj minuti uspio je dostići iznos od 2500 eura odgovorivši na pet pitanja točno, a za lovca je izabrao Moranu.

Na prvom pitanju uspješno riješio pitanja o izumu odbojke i likovima iz bajki u popularnom animiranom serijalu Shreku, a Morana mu se počela približavati na pitanju „Kojega kralja su Slobodni časnici prisilili na abdikaciju”, na što je Davor krivo odgovorio da se radilo o libijskom kralju umjesto o egipatskom.

Nakon toga ponovno se preračunao, preračunavši nautičku milju u 1852000 centimetara umjesto točnih 185200 centimetara, pa se Morana našla korak iza njega i vrebala na sljedećem pitanju.

Ipak, Davor bez problema snašao na pitanju „Koga je na vlasti naslijedio vlastiti brat”, odgovorivši da se radi o Fidelu Castru, kojega je naslijedio brat Raul, te je pobjegao lovkinji na zadnjem pitanju bez problema odgovorivši kojim slovom završavaju i rimsko i grčko ime boga rata.

Iz ekipe je tijekom suočavanja s Moranom ispao jedino Šimun, dok su se Martina i Saša vratili s 9 000, odnosno 1500 eura.
U završnu potjeru ušli su s ukupnim iznosom od 13 000 eura, a u dvije minute uspjeli su s usponima i padovima skupiti 13 koraka prednosti pred lovkinjom.

Kada se Morana vratila počele su duge i napete dvije minute. Moranine greške počele su se pojavljivati na pitanju o broju stepenica u Hitchcockovom filmu iz 1935. godine, na što ekipa nije znala odgovor. Zato je iskoristila drugu Moraninu grešku na pitanju „Nadomak kojih država se nalazi turski grad Edirne?” odgovorivši točno da se radi o Bugarskoj i Grčkoj. Još jedna prilika za skupljanje prednosti je prošla neuspješno, jer se nitko nije mogao sjetiti kako se zvao svećenik koji je upozorio Trojance da je trojanski konj zamka.

U žurbi da dostigne njihovih 13 koraka u manje od 40 sekundi, Morana je pogriješila i na pitanju o klamerici, što je ekipa iskoristila da skupi prednost, ali se u zadnjih 30 sekundi Morana oporavila od pogrešaka i počela brzim korakom do samog kraja. Sve je izgledalo da će ih uloviti, no na zadnjem pitanju u preostalih 5 sekundi, Morana nije stigla točno odgovoriti na pitanje tko je osmislio naslovnicu albuma Rolling Stonesa „Sticky Fingers” iz 1991. godine.

Već rezigniranoj ekipi trebalo je par sekundi da shvate da su pobijedili, a čestitala im je i Morana.

- Hvala na lijepom iskustvu, bilo je stvarno izuzetno – komentirao je Davor na kraju emisije.

Podijeli