°C 4

Veliki angažman DVD-a Buševec: Pomagali su svojim mještanima, ali i odradili više od 40 intervencija u Petrinji, Strašniku…

26.01.2021.

Petar Brnada

Uz Javnu vatrogasnu postrojbu Velika Gorica koja je nakon potresa 29. prosinca punim kapacitetom bila angažirana na terenu, veliki obol dala su i velikogorička dobrovoljna vatrogasna društva među kojima se ističe i DVD Buševec.

Kako otkrivaju vatrogasci iz Buševca, njihov DVD je odmah nakon potresa, 30. prosinca, evidentirao 63 domaćinstva u mjestu Ogulinec i Buševec koja su imala ozbiljne štete koje je potrebno sanirati. U samom mjestu Buševcu do sad su izvršili 48 intervencija na objektima svojih sumještana, uglavnom sanacija dimnjaka i krovova koji su predstavljali ugrozu za stanovnike i potencijalnu mogućnost izazivanja većih šteta na objektima.

DVD Buševec izvršio je i 41 intervenciju izvan svog mjesta pa su tako 10 intervencija odradili u Petrinji, 12 u Strašniku, 18 u Bučici i okolici te jednu u Ravnom Rašću. Njihovo interventno odjeljenje zapravo je odmah nakon potresa bilo na pogođenom području u samoj Petrinji, a poslije su krenule sve daljnje intervencije. Proteklog vikenda bili su angažirani na pražnjenju trgovina „Mlin i pekara“ u Petrinji u objektima koji su oštećeni potresom i ne mogu više biti u funkciji zbog oštećenja.

-Moramo se zahvaliti našim članovima koji su nesebično sudjelovali u svim ovim intervencijama i aktivnostima za vrijeme blagdana i praznika, te u svoje slobodno vrijeme nakon radnog vremena u tvrtkama gdje su zaposleni. Želimo se zahvaliti i kolegi Stjepanu Kosiću koji se pridružio našem interventnom odjeljenju na intervencijama van mjesta Buševca, u svoje slobodno vrijeme kada nije bio u JVP Velika Gorica u kojoj je profesionalni vatrogasac. Želimo se zahvaliti JVP Velika Gorica i njenim djelatnicima, pomogli su sa kamionom s ljestvama na intervencijama koje naše društvo nije samo moglo odraditi- poručili su vatrogasci DVD-a Buševec.

Foto: DVD Buševec

Galerija slika

Veliki angažman DVD-a Buševec: Pomagali su svojim mještanima, ali i odradili više od 40 intervencija u Petrinji, Strašniku… Veliki angažman DVD-a Buševec: Pomagali su svojim mještanima, ali i odradili više od 40 intervencija u Petrinji, Strašniku… Veliki angažman DVD-a Buševec: Pomagali su svojim mještanima, ali i odradili više od 40 intervencija u Petrinji, Strašniku… Veliki angažman DVD-a Buševec: Pomagali su svojim mještanima, ali i odradili više od 40 intervencija u Petrinji, Strašniku… Veliki angažman DVD-a Buševec: Pomagali su svojim mještanima, ali i odradili više od 40 intervencija u Petrinji, Strašniku… Veliki angažman DVD-a Buševec: Pomagali su svojim mještanima, ali i odradili više od 40 intervencija u Petrinji, Strašniku… Veliki angažman DVD-a Buševec: Pomagali su svojim mještanima, ali i odradili više od 40 intervencija u Petrinji, Strašniku… Veliki angažman DVD-a Buševec: Pomagali su svojim mještanima, ali i odradili više od 40 intervencija u Petrinji, Strašniku…