Novosti Sport Događanja

Velika Gorica za Vukovar: Svijeće će se paliti u gradu, Buševcu, Vukovini...

15.11.2023. / Maja Peranić

U spomen na sve žrtve Domovinskog rata, ovog će se petka, 17.studenog, paliti svijeće diljem turopoljskog kraja. Sjećanje na Grad heroja zasvijetlit će kroz ulice Velike Gorice i okolnih naselja, Buševca, Vukovine, u vrtićima, školama...

Lampaši će se paliti u mjestu Turopolje kod raspela u Park turopoljskih branitelja (društveni dom), a nakon toga i duž ulice Drage Lučana (od željeznice prema Rakitovcu) od 18 sati.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Mraclin Mjesni odbor Mraclin pozivaju na paljenje lampiona u spomen na sve žrtve Domovinskog rata, kao i na žrtvu Vukovara i Škabrnje u petak od 17,45 u Mraclinu.

-MO Mraclin donirao je lampaše koji će biti postavljeni na potezu Ulice Braće Radić od Parka Tomislava Hrkovca pa prema pruzi. Početak ove komemorativne manifestacije, odlazak od Vatrogasnog doma do Tomislavovebiste, zakazan je za petak 17. studenoga u 17.45 h - poručili su iz Mraclina.

Od 18,30 kreće okupljanje mještana Donje Lomnice.

-Poštovani mještani i mještanke Donje Lomnice.U organizaciji Mjesnog odbora i svih udruga našeg mjesta organizira se u petak 17.11.2023 u 18.30 sati paljenje svijeća povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Škabrnje i Vukovara .
Okupljanje je kod spomenika poginulih branitelja Domovinskog rata u Donjoj Lomnici. Uz molitvu krećemo paljenjem svijeća kroz mjesto - izvijestili su iz KUD-a Nova Zora, Donja Lomnica.

Udruga Moj Buševec tradicionalno već trinaestu godinu za redom povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje organizira prigodno obilježavanje ovih spomendana.

U spomen na sve žrtve Domovinskog rata, ovog će se petka, 17.studenog, u 17:00 sati  paliti lampioni na Trgu Seljačke sloge za što je spremno 600 lampiona kojima će se ispisati ime grada heroja.

-Pripremili smo 600 lampiona koje se mogu  besplatno  preuzeti na našem štandu kod crkve gdje ćemo upaljene postaviti na predviđeno mjesto ispisivanjem riječi dužine 20 metara grada heroja "VUKOVAR" kao i na 3,5 m visokog postolja u obliku Vukovarskog vodotornja – poručuju organizatori.

Mještanima Buševca već tradicionalno pridružit će se i učenici Područne škole Buševec kao i učenici Zrakoplovno tehničkom školom Rudolfa Perišina Velika Gorica, točnije  razred zračnog prometa profesorice Karmele Boc.

Također u petak, 17. studenog u 17:30 sati okupit će se Velikogoričani u Zvonimirovoj ulici na livadi ispred kućnog broja 22 i 24 gdje će se održati prigodna molitva, zapaliti svijeće , a potom u procesiji proći do crkve Navještenja BDM na misu u 18:30 sati. Nakon svete mise lsijedi i druženje u dvorani "Nazaret".

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na obljetnicu pada herojskog grada Vukovara, u petak 17.11. u 18 sati, zapalit će se svijeće i u Vukovini. Okupljanje mještana je ispred Križa u dvorištu crkve Pohoda Blažene Djevice Marije.

-Pozivamo vas da nam se pridružite u molitvi i paljenju svijeća za herojski grad povodom Dana sjećanja na Vukovar i Škabrnju-pozvali su iz Mjesnog odbora Vukovina.

Iz Gradske četvrti Kurilovec pozivaju mještane na obilježavanje ovog dana također u petak. Svijeće će se paliti kod spomenika u Kurilovcu od 19 sati.

Od 18 sati dan sjećanja na pad Vukovara i Škabrnje obilježit će se na Plesu kod raspela.

-Neka nam ovo bude prilika da odamo počast svima koji su hrabro stali u obranu naših gradova, te da nikada ne zaboravimo njihovu žrtvu-poručili su iz GČ Pleso.

Svijeće će se paliti i u Kučama.

-Poštovani mještani i prijatelji ovim putem vas pozivamo da obilježimo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje paljenjem lampaša u Parku hrvatskih branitelja te Petrovoj ulici i ulici Svetog Fabijana dana 17.11.2023. (petak) s početkom u 18 sati - poručuju iz Mjesnog odbora Kuče.

Kod kapelice svetog Jurja u Starom Čiču svijeće za sve žrtve Vukovara i Škabrnje palit će se u petak od 18 sati čime će mještani odati počast svim palim žrtvama.

VGdanas poziva sve organizacijske odbore ukoliko pripremaju paljenje svijeća povodom Dana sjećanja i žele to objaviti javnosti, da najave pošalju na info@vgdanas.hr ili u Facebook inbox, te ćemo iste objaviti u ovom članku.

Podijeli