Novosti Sport Događanja

Velika Gorica domaćin svečanog otvorenja Plazma Sportskih igara mladih

29.05.2023. / Info

U petak 2. lipnja, s početkom u 11 sati, u Parku dr. Franje Tuđmana, mladi će sportaši donijet  baklju te će, zajedno sa Zdravkom Marićem, predsjednikom Plazma Sportskih igara mladih, Krešimirom Ačkarom, gradonačelnikom Velike Gorice te predstavnicima Vlade Republike Hrvatske i uvaženim gostima, po 27. put upaliti plamen Igara.

Više od 2 500 djece i mladih sudjelovat će na natjecanjima, animacijama i na sportsko-edukativnom poligonu Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet. U sklopu Telemach Dana sporta djeca će se imati priliku natjecati u graničaru i atletici, a najbolji će izboriti plasman na državnu završnicu sredinom srpnja u Rijeci.

Za zabavni dio programa pobrinut će se Indira Forza koja će održati mini koncert te zagrijati vatrenu navijačku atmosferu.

Svečana ceremonija otvorenja izravno će se prenositi na N1 i Sport klub televizijama.

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, i ovu 27. sezonu pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranim prema profesionalnim standardima: Coca – Cola Cup, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, Kinder Joy turnir u košarci, graničar, atletika, Fide turnir u šahu, MIS turnir u odbojci, odbojka na pijesku, Hrvatska pošta Cup u tenisu i turnir u stolnom tenisu.

Plazma Sportske igre mladih u 27. sezoni samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

Podijeli