°C 21

Veleučilištu četiri milijuna za unaprijeđenje studijskih programa

17.12.2018.

Ivana Ćurić

Veleučilište Velika Gorica za novi projekt unaprijeđenja studijskih programa dobit će četiri milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Goričko Veleučilište uspješno je prošlo evaluaciju projekta pod nazivom „KOZMOK – krizni menadžment, optometrija, održavanje zrakoplova i motornih vozila – okvir kvalifikacija“.

-Ovim projektom, kroz unapređenje studijskih programa prema izrađenim standardima zanimanja i kvalifikacija, Veleučilište Velika Gorica nastojat će dati svoj doprinos povećanju kvalitete i relevantnosti sustava visokog obrazovanja u Hrvatskoj. Projektom će se izraditi standardi zanimanja i standardi kvalifikacije, unaprijediti kvaliteta i nastavna djelatnost Veleučilišta te opremiti optometrijski laboratorij. Veleučilište će ovaj projekt provesti u partnerstvu s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje i Hrvatskim društvom optičara i optometrista. Ciljne skupine projekta su 50 nastavnika Veleučilišta i samo Veleučilište. Tijekom 2 godine trajanja projekta provest će se brojne aktivnosti koje će doprinijeti poboljšanju nastavnog procesa na Veleučilištu Velika Gorica-poručili suiz VVG-a.

Veleučilište će ovim projektom dobiti 3.981.904,36 kn bespovratnih sredstava.