Novosti Sport Događanja

Vatrogasna vježba DVD-a Novo Čiče: Rame uz rame djevojke i mladići gasili požar na otvorenom

30.06.2022. / Redakcija

Mladi vatrogasci iz Novog Čiča izveli su jučer vježbu gašenja požara deponija otpada korištenjem visokotlačnog modula i autocisterne. Rame uz rame djevojke i mladići starosti između 18 i 25 godine ugasili su požar na otvorenom. Na svu sreću, vatrogasci iz Novog Čiča nisu imali puno intervencija u zadnje vrijeme, ali je jako važno da budu formi i ponove sve ono što su naučili u vatrogasnoj školi. U vježbi je sudjelovalo devet članova DVD-a Novo Čiče te njihove kolege iz DVD-a Vukovina s autocisternom

- U ovoj vježbi je pretpostavka bila da Javna vatrogasna postrojba zbog drugih tri intervencije na ovu nije mogla izaći pa su to prepustili DVD-u Novo Čiče uz potporu vatrogasne autocisterne DVD-a Vukovina – objasnio nam je Dario Munjić zapovjednik DVD-a Novo Čiče.

Prije same vatrogasne vježbe, odrađena je priprema sa svim sudionicima po pitanju taktičnog zadatka i mjera sigurnosti s kojim se trebaju cijelo vrijeme pridržavati.

- Prva obuka osvježenja je bila rad i korištenje visokotlačnog modula - VTM kojeg se najčešće koristi kod poljskih i šumskih požara. Sudionike obuke se upozna sa svim mogućnostima koje nam pruža visokotlačni modul – VTM ali i na njegova ograničenja. Druga obuka osvježenja se odnosi na rad i korištenje vatrogasne autocisterne koju se najčešće koristi kod požara gdje je potrebna veća količina vode za gašenje – dodao je zapovjednik DVD-a Novo Čiče.

Vatrogasci iz ovog turopoljskog naselja posjeduju vozilo s visokotlačnim modulom koje služi za gašenje manjih požara na otvorenom. Vježbanjem na modernoj opremi izuzetno je važno, jer za vrijeme intervencije nema vremena za razmišljanje, a reakcije moraju biti automatizirane.

- Nakon vježbe slijedila je kratka analiza gdje su se iznijeli svi dobri i ispravni postupci, ali i oni postupci koje treba još usavršiti – zaključio je Munjić.

Foto: Facebook/DVD Novo Čiče

Galerija slika

Vatrogasna vježba DVD-a Novo Čiče: Rame uz rame djevojke i mladići gasili požar na otvorenom Vatrogasna vježba DVD-a Novo Čiče: Rame uz rame djevojke i mladići gasili požar na otvorenom Vatrogasna vježba DVD-a Novo Čiče: Rame uz rame djevojke i mladići gasili požar na otvorenom Vatrogasna vježba DVD-a Novo Čiče: Rame uz rame djevojke i mladići gasili požar na otvorenom Vatrogasna vježba DVD-a Novo Čiče: Rame uz rame djevojke i mladići gasili požar na otvorenom Vatrogasna vježba DVD-a Novo Čiče: Rame uz rame djevojke i mladići gasili požar na otvorenom Vatrogasna vježba DVD-a Novo Čiče: Rame uz rame djevojke i mladići gasili požar na otvorenom Vatrogasna vježba DVD-a Novo Čiče: Rame uz rame djevojke i mladići gasili požar na otvorenom

Podijeli