Novosti Sport Događanja

Vatrogasci vas pozivaju na Dan otvorenih vrata, a izviđači na Festival vještina za život

02.06.2023. / Info

Prvi lipanjski vikend bogat je događanjima u našemu gradu, a uz već započeti VG FEST i sutrašnji koncert Zabranjenog pušenja tu je još pregršt zanimljivosti za male i velike. Izviđači su za vas pripremili tridesetak radionica, predavanja i zanimljivih aktivnosti, a Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica na svom Danu otvorenih vrata omogućit će vam da postanete vatrogasac na jedan dan.

U subotu u dvorištu velikogoričkih vatrogasaca, Zagrebačka 3, dođite i upoznajte ljude koji svaku sekundu čuvaju ovaj grad od svih mogućih prirodnih nedaća, upoznajte njihovu opremu i vozila, obiđite njihovu postrojbu gdje je u svako doba dana i noći dežurna ekipa koja je u minuti spremna izaći izvan postrojbe u pomoć našim sugrađanima i slučajnim prolaznicima.

- Dovedite i najmlađe jer za njih imamo prava vatrogasna natjecanja i vatrogasne igre. Tako Vas očekuje vatrogasna žičara, mini natjecanje Fire combat, prava mala vatrogasna spusnica, a i Spidergasac je obećao da će navratiti - stoji u pozivu na program koji počinje u 10 sati.

Uz Dan otvorenih vrata vatrogasne postrojbe gorički vatrogasci organizatori su 2. Memorijala Ivan Galeković - Gale odnosno Fire combat natjecanja na kojemu se očekuje 30-tak ekipa.

 

Drugi Festival vještina za život održava se ove subote u Velikoj Gorici

Velika Gorica i Savez izviđača Hrvatske domaćini su drugog po redu Festivala vještina za život koji će okupit niz organizacija i institucija koje provode programe izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja usmjerene razvijanju vještina za život te samostalnosti kod djece i mladih.

Festival vještina za život održava se u subotu, 3. lipnja 2023. godine, tijekom cijelog dana, u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici. 

Festival vještina centralna je aktivnost kampanje Vještine za život – Putokaz za bolji svijet, koju su 2022. godine pokrenuli Savez izviđača Hrvatske, Ravnateljstvo civilne zaštite, Hrvatski Crveni križ, Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatska zajednica tehničke kulture.

Djeca i mladi – kao i svi drugi posjetitelji, moći će sudjelovati u više od 30 radionica, predavanja i aktivnosti koje je pripremilo 15 partnerskih organizacija i institucija.

Program se odvija u dva bloka – prijepodnevni (10.00 – 13.00) i poslijepodnevni (15.00 – 18.00) tijekom kojih će djeci i mladima Velike Gorice i okolice biti dostupne radionice, predavanja i aktivnosti uključenih partnera.

Više o programu Festivala možete pronaći na www.vjestinezazivot.hr

Manifestacija se održava u suorganizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Velika Gorica i Turističke zajednice grada Velika Gorica, a u sklopu ovogodišnjeg VG Festa.

Podijeli