Novosti Sport Događanja

Uspješan kraj sezone članova Vege: Formacija The King izborila finale Europskog prvenstva

25.06.2024. / Maja Peranić

Za kraj sezone članovi Vege ostvarili su odlične rezultate na svjetskoj sceni proteklog vikenda. Naime, u Zielenoj Gori (Poljska) održano je Europsko prvenstvo za seniore MCCS i Girls formation, te Svjetski kup za kategorije Children, Juveniles, Juniors, Couple Dance Show te Small Ladies Formation i Small Girls Formation.

Trodnevno natjecanje okupilo je najbolje parove i formacije iz 14 zemalja, a za titulu najboljih borilo se preko tisuću natjecatelja. Predstavnici Vege opet su pokazali visoku razinu kvalitete i spremnosti, ali ovog puta najuspješnija je bila formacija. Aktualne državne prvakinje iz formacije The King (Sara Črnjak, Vita Papić, Vita Tot, Paula Perišić, Antonija Koleš, Karla Bačurin i Emili Kovačević) plasirale su se u finale samog natjecanja i završile na visokom četvrtom mjestu. Do medalje im je falilo manje od jednog boda, ali u akrobatskom rock 'n' rollu su nijanse te koje odlučuju.

Uspješni su bili i parovi; Vita Tot i Noa Goleš, kao najbolji hrvatski par završio je na osmom mjestu i učvrstio svoju poziciju na sedmom mjestu svjetske rang liste. Vita Papić i Damjan Kačavenda su u istoj kategoriji bili dvadeseti, dok su Tena Vrban i Ivano Bačurin završili natjecanje na petnaestom mjestu.

Favoriti za medalju u seniorskoj kategoriji Couple Dance Show, Lana Papić i Fran Lončar su nažalost morali odustati od natjecanja iz zdravstvenih razloga.

-Nakon serije svjetskih kupova, najvećeg broja osvojenih odličja na Prvenstvu Republike Hrvatske ovo je odličan kraj sezone. Navikli smo da su naši parovi visoko plasirali, no kad se postigne takav rezultat u ženskim formacijama to je poseban uspjeh za nas i naše članove-istaknuo je Tomo Vega.

Podijeli