°C 15

Turopoljski škrlet zlatni i u Čazmi!

01.04.2019.

Petar Brnada

Čazma je protekle subote ugostila 8. Međunarodnu izložbu vina „Čazmanski Vinokap“ na kojoj je vino „Turopoljski škrlet“ ponovno ocijenjeno Zlatnom diplomom.

Riječ je o vinu berbe 2018., a proizveo ga je Vlado Mikulčić iz Velike Gorice čija je „turopoljska kapljica“ ugrabila diplomu na gotovo svim izložbama vina diljem Hrvatske.

Mnogobrojni ljubitelji dobre kapljice mogli su od zaprimljenih 163 uzorka od 78 izlagača kušati 121 od čega 143 vina i 20 alkoholnih pića (rakija i likera). Najviše izlagača predstavilo se iz Hrvatske i to iz šest županija odnosno osam vinogorja sa 132 uzoraka, Slovenije 12 uzoraka i Mađarske 19 uzoraka.

Svi izloženi uzorci ocijenjeni su od strane tri stručne peteročlane komisije po metodi 100 bodova pod predsjedanjem Zdenka Ivankovića dipl. ing. Dodijeljene su dvije velike zlatne diplome, 39 zlatnih, 69 srebrnih, 37 brončanih, a 13 uzoraka nije zadovoljilo.

Šampion izložbe sa osvojenih 92 osvojena boda je vino Traminac izborna berba prosušenih bobica 2018, proizvođača Josipa Rajakovića iz Krašića. Kao što smo naveli, zlatna diploma dodijeljena je i vinu Turopoljski škrlet berba 2018, proizvođača Vlade Mikulčića iz Velike Gorice, a brončane diplome osvojio je i Ivan Trumbetaš za škrlet i mješavinu bijelih sorata.

Galerija slika

Turopoljski škrlet zlatni i u Čazmi! Turopoljski škrlet zlatni i u Čazmi! Turopoljski škrlet zlatni i u Čazmi! Turopoljski škrlet zlatni i u Čazmi! Turopoljski škrlet zlatni i u Čazmi! Turopoljski škrlet zlatni i u Čazmi! Turopoljski škrlet zlatni i u Čazmi! Turopoljski škrlet zlatni i u Čazmi! Turopoljski škrlet zlatni i u Čazmi!