°C 2

Turopoljski škrlet zlatan na izložbi u Daruvaru

12.06.2018.

Petar Brnada

Na najvećoj i najznačajnijoj manifestaciji grada Daruvara i okolice, Vinodar 2018., koja je u dvorcu grofa Jankovića svečano otvorena protekloga petka Turopoljski škrlet berbe 2017. Vlade Mikulčića iz Velike Gorice osvojio je zlatnu diplomu!

I ovogodišnje, jubilarno 20. izdanje međunarodne izložbe vina i sajam tradicionalnih proizvoda Bjelovarsko – bilogorske županije održano je u organizaciji grada Daruvara, Turističke zajednice Daruvar-Papuk, Daruvarske vinske ceste i Badela 1862 d.d. Vinarije Daruvar, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta RH, Hrvatske turističke zajednice, Bjelovarsko- bilogorske županije, Turističke zajednice BBŽ i Hrvatske gospodarske komore.

Za ocjenjivanje koje je održano 15. svibnja prijavljeno je 109 uzoraka s gotovo cijelog područja kontinentalne Hrvatske, a bilo je uzoraka iz Češke, točnije Južno-moravske županije i Italije. Stručna komisija za ocjenjivanje vina pod predsjedanjem dipl. ing. Dunje Mežnarić više od 80% pristiglih uzoraka ocijenila je kao vino vrlo dobre kakvoće.