Novosti Sport Događanja

Turopoljska podgutnica na izložbi u Dubaiju! Stigle i nove narukvice s njezinim motivom!

14.01.2022. / Redakcija

Na velikoj svjetskoj izložbi suvenira u Dubaiju EXPO 2020 svoje je mjesto pronašla i turopoljska podgutnica. Danas suvenir po kojem je prepoznatljiv naš kraj, a nekada podsjetnik na dom – mali svežanj oko vrata kojega je vojniku „pod gutom” svezala njegova voljena prije odlaska u daleki svijet. Iz nje se, vjerujemo, razvila i slavna kravata, a danas ovaj modni detalj možemo pronaći na odori Turopoljskog banderija, kao i na novoj, jedinstvenoj narukvici s motivom podgutnice.Među izloženim suvenirima turističkih zajednica županije u hrvatskom paviljonu na EXPO 2020 Dubai nalazi se tako i Turopoljska podgutnica i tako ponovo predstavlja naš kraj u svijetu.

-Predstavljanjem turopoljske podgutnice na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai željeli smo prezentirati tradiciju naše destinacije te dodatno ojačati brand sada već prepoznatljivog suvenira ne samo Turopolja nego i Zagrebačke županije… Naše, a svjetsko-izjavila je direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović.Stigle narukvice!

Za sve kojima je pak za oko zapela moderna inačica podgutnice – ona na narukvici, koja je, podsjetimo proteklih dana bila rasprodana, iz Muzeja Turopolja stižu sjajne vijesti. Jutros je stigla nova pošiljka Borboleta narukvica u obliku podgutnice koje su dostupne za kupnju u prizemlju Muzeja po cijeni od 50 kuna.

(mp)

Podijeli