°C 16

'Takvim sjajem može sjati': Ksenija Erker izvodi pjesme velikana naše estrade- Arsena Dedića

06.11.2019.

Petar Brnada

„Takvim sjajem može sjati - susreti s Arsenom“, nepretenciozna je i skromna, ali dostojanstvena posveta velikanu naše estrade i uglazbljene popularne pjesme, Arsenu Dediću. Ksenija Erker kao pjevačica, te Zoran Mišolongin kao gitarist i pjevač, na pozornici koju, tek radi ugođaja, krase stolić, nekoliko stolaca, jedan naslonjač i portret Arsena Dedića, izvode Dedićeve pjesme.

Između njih Erker prepričava anegdote i skicira sličice iz svojih susreta, druženja, prijateljevanja, suradnji s Dedićem, obično vezanih uz izvedenu pjesmu, a orijentiranih na skladateljevu osebujnu, pronicljivu, često sarkastično-ciničnu, ali dobronamjernu duhovitost.

Ova posveta Arsenu Dediću održat će se 14. studenog u Dvorani Galženica s početkom u 19:30 sati. Cijena ulaznice iznosi 30 kuna, a nabaviti ih možete od 5. studenog na blagajni Učilišta i na dan koncerta u Domu kulture Galženica, Trg S. Radića 5.

Podsjetimo da je ova glazbena poslastica bila planirana u okviru ovogodišnje manifestacije Goričke večeri, no Erker je tada zbog bolesti bila spriječena nastupiti, ali se svakako željela odužiti goričkoj publici koja je već unaprijed bila iskazala veliki interes za to događanje.