Novosti Sport Događanja

Sveti Nikola pripremio darove i krenuo prema Kosnici

03.12.2021. / Maja Peranić

Najdraži dječji svetac, sveti Nikola, krenuo je s punom vrećom darova na svoj put kako bi do 6. prosinca kada se slavi njegov blagdan svim dobrim mališanima podijelio darove. Imamo dojavu kako neće zaobići ni brojna turopoljska naselja, pa tako ni Kosnicu kojoj je već potvrdio svoj dolazak.

Njegov dolazak tradicionalno i ove godine organizira udruga Turopoljska tradicija u suradnji sa zagrebačkom kako bi razveselila najmlađe mještane Kosnice.

-Nažalost zbog epidemioloških mjera ove godine neće biti predstave koju smo prethodnih godina organizirali, ali smo ipak radili na dolasku Svetog Nikole, kako bi Sveti Nikola podsjetio i naše najmlađe mještane-ističu iz Udruge.

No zato će u nedjelju, 5. prosinca u 15 sati okupiti djecu s područja Mjesnog odbora Kosnica koju će na nogometnom igralištu podijeliti u više grupa kako bi se pridržavali epidemioloških mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite.

Sveti Nikola i Krampus stići će konjskom kočijom na nogometno igralište te će na taj način podijeliti prigodne poklon pakete, izjavili su iz udruge.

-200. poklon paketa za ovu prigodu donirala nam je zagrebačka Županija zahvaljujući prijatelju udruge gospodinu Goranu Miličeviću te prijatelju Kosnice dožupanu zagrebačke Županije gospodinu Ervinu Kolarcu, koji je i ovom gestom dokazao da je bio i ostao veliki prijatelj nas Kosničana-dodali su.

Do sada se za poklon prijavilo oko 170. djece no upisi još uvijek traju, naglašavaju organizatori i pozivaju roditelje koji do sada nisu izvršili upis svoje djece da to još uvijek mogu učiniti do 4. prosinca u MB-Trgovini u Velikoj Kosnici.

Galerija slika

Sveti Nikola pripremio darove i krenuo prema Kosnici Sveti Nikola pripremio darove i krenuo prema Kosnici Sveti Nikola pripremio darove i krenuo prema Kosnici Sveti Nikola pripremio darove i krenuo prema Kosnici Sveti Nikola pripremio darove i krenuo prema Kosnici

Podijeli