Novosti Sport Događanja

Strojevi za pesticide pregledavat će se u Vukovini, Leknenom i Bukevju

06.09.2017. / Ivana Ćurić

U skladu sa Zakonom o održivoj uporabi pesticida i Pravilnikom o održivoj uporabi pesticida strojevi za primjenu pesticida podliježu redovitim pregledima svake tri godine radi utvrđivanja ispunjavaju li sve potrebne sigurnosne, ekološke i zdravstvene zahtjeve.

Na širem goričkom području pregled će se obavljati u ponedjeljak, 11. rujna ispred društvenog doma u Vukovini od 9 sati, zatim u utorak, 12, rujna, od 8 do 11 sati u Bukevju ispred vatrogasnog doma te u Leknenom istog dana od 12 sati kod nogometnog igrališta.

Od 26. studenog 2016. godine, svi vlasnici uređaja bez valjanog pregleda i znaka ili s isteklom registracijom uređaja su u prekršaju i podliježu zakonskim kaznama koje se kreću od 2.000 do čak 15.000 kuna.

Za ponovni pregled prskalica i atomizera može se pristupiti šest mjeseci prije isteka registracije, a upisuje se datum prvog pregleda.
Za valjano ispitivanje potrebno temeljito očistiti prskalicu ili raspršivač iznutra i izvana, zatim 2/3 ( 70% ) spremnika napuniti čistom vodom, provjeriti ispravnost manometra, očistiti mlaznice i filtere, i po potrebi zamijeniti neispravne.

- Na ispitivanje ponesite dokument s OIB-om i ako imate izvješće s prethodnog pregleda. Molimo također da o rasporedu pregleda obavijestite svoje susjede, prijatelje poljoprivrednike koji do sada nisu vršili ispitivanje time ispunili zakonsku obavezu- poručili su iz gradskog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj.

(foto: Račinovci)

Podijeli