Novosti Sport Događanja

Slavljenički koncert Klape Leggero u crkvi svetog Petra i Pavla

25.06.2024. / Maja Peranić

Ljubiteljima klape stiže prava poslastica. U crkvi svetog Petra i Pavla, u srijedu, 26. lipnja, koncert će održati Klapa Leggero. Bit će to slavljenički koncert ove klape koja na glazbenoj sceni djeluje punih 10 godina.

Klapa Leggero osnovana je kao muški vokalni ansambl sa šest entuzijasta i ljubitelja “a capella” pjevanja koji njeguju duhovnu i svjetovnu glazbu. Nastupali su diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Austrije. Repertoar koji Klapa redovito izvodi je doista širok i sveobuhvatan. Na svojstven i unikatan način izvode mnoge glazbene žanrove, od autohtone dalmatinske klapske pjesme, preko domoljubnih napjeva, novokomponirane duhovne te klasične sakralne glazbe, sve do popularnih melodija.

Slavljenički koncert izvest će ne samo u klapskom tonu, nego u proširenom ansamblovskom sastavu. Predstavit će skladbe iz povijesti kršćanstva i njihovo razvijanje kroz stoljeća – od Bizanta, gregorijanskog korala, cithare octochorde, višeglasne skladbe istočne i zapadne liturgije te nove skladbe živućih skladatelja koje su skladane upravo za ovaj ansambl i čije će praizvedbe biti vrhunac koncerta.

Ulaz besplatan, a koncert počinje u 19,15 sati.

Program:

Axion estin - Bizantski napjev
Adoro te devote - gregorijanski koral
Tota pulchra es Maria - gregorijanski koral
Tebe pojem - Dmitri Borniansky
Zdravo Djevice - Cithara Octochorda ( obr. A.K.Legetin)
Ninje otpuščaješi - Alan Kljaić ( praizvedba)
Ljiljane bijeli - Anselmo Canjuga
Ubi caritas et amor - Ola Gjeilo
Ave Maria - Franz Biebl
Veni sponsa Christi - Alan Kljaić( praizvedba)

Podijeli