Novosti Sport Događanja

Šiljakovina u nedjelju slavi svoj dan!

01.07.2022. / Klara Kosić

Nakon dvije dogine pauze, Petrovo u Šiljakovini vraća se s tradicionalnim programom!

Šiljakovina svoj dan obilježava povodom Blagdana svetog Petra i Pavla koji su zaštinici kapele u selu.

Slavit će se cijelu nedjelju, a program počinje u 10:30 sati okupljanjem ispred kapele, od koje će procesija krenuti ulicom Ivana Šabana do križnog drva iznad raskrća prema zaseoku Lučani gdje će se održati sveta Misa koja počinje u 11 sati.

U 15 sati održat će se pikado turnir na otvorenom kod Društvenog doma Šiljakovina kojega organizira Pikado klub Šiljakovina. Igra se na 6 aparata, a kotizacija iznosi 50 kuna. Prijaviti se možete Toni na broj 091 728 0369.

U 15:30 sati na betosnkom igralištu pokraj društvenih domova započinje i 5. kolo Breške lige, a raspored možete pogledati na web stranici lige. Domaćini svoju utakmicu igraju zadnji put protiv ekipe Pokupskog.

Od 17 sati sa svirkom počitnje grupa Viking da dodatno zagrije atmosferu, a u 18 sati u novom društvenom domu će započeti svečana sjednica povodom dana sela, nakon čega će krenuti tradicionalni folklorni susreti na kojima će nastupiti KUD „Elizabeta” iz Jalžabeta, KUD „Orljava” iz Pleternice te domaćini, Folklorni ansambl „Šiljakovina” sa svim svojim supinama.

Nakon toga Viking će nastaviti zabavljati do kasnih noćnih sati.

Podijeli