°C 9

Radionica pčelarstva u Vukomeriću: Poznati gorički OPG otkrit će vam sve tajne pčelarenja

14.05.2019.

Petar Brnada

Za sve vas koji želite ući u svijet pčela te se pobliže upoznati sa životom tih marljivih malih bića, ZMAG priprema radionicu pčelarstva pod vodstvom OPG-a Tomislav Antolčić koji će vam otkriti sve tajne pčelarenja.

OPG Tomislav Antolčić poznat je po 80 godina dugoj tradiciji pčelarenja. Pradjed Franjo Čunčić počeo se baviti pčelarstvom 1935. godine za vlastite potrebe, a tokom godina počeo je i proizvoditi med za prodaju. Svo znanje i vještine proizvodnje meda, kao i tajne pčelarstva prenosile su se s koljena na koljeno, sve do danas, do Tomislava koji sa svojom obitelji nastavlja tradiciju pčelarenja.

Uz med, pelud i propolis i ponudi imaju i mješavine meda za poboljšanje imuniteta te med s raznim dodatcima, a tijekom godina njihovi proizvodi dobili su brojna priznanja, diplome i nagrade, kazali su iz ZMAG-a.

Radionica pčelarstva održat će se ove subote, 18. svibnja, od 10 do 14 sati na Recikliranom imanju u Vukomeriću, a bit će podijeljena na teorijski i praktični dio.

-Polaznici će imati priliku doznati više o biologiji pčela, tipu košnica i vrsti meda, posjetiti pčelinjak i raditi s pčelama (čuvat će vas zaštitni šeširi), a na kraju – i zasladiti se raznim vrstama meda. Radionica je ograničena na 15 polaznika, a cijena radionice iznosi 200 kuna- poručuju iz ZMAG-a.

Prijave na radionicu pčelarstva koju sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture, moguće su putem online obrasca OVDJE.