Novosti Sport Događanja

Pružite najmlađima kazališni užitak uz „Čarobnjakovog učenika“ i priču o marljivosti, lijenosti i važnosti učenja

11.04.2021. / Maja Peranić

„Čarobnjakov učenik“ narodna je bajka koja na duhovit način govori o važnosti učenja, o marljivosti, ali i o posljedicama neznanja i lijenosti, a na kazališne daske pred najmlađu publiku donosi je Scena Gorica.

Ova zanimljiva kazališna priča na repertoaru Scene Gorica je iduće nedjelje, 18. travnja, u 17 sati, no ulaznice možete nabaviti od sutra. Budući da je, zbog epidemioloških mjera, broj gledatelja koji mogu doći u Dvoranu Gorica umanjen, predlažemo da što prije osigurate svoje mjesto na ovoj dječjoj predstavi.

Redateljica Ivana Peroš je ovu pomalo arhaičnu bajku mudro osuvremenila, tako da bude zanimljiva najmlađima, uzrastu od 3 godine na dalje.

Bajka govori o čarobnjaku Vilibaldu kod kojeg zanat uči nespretni i pomalo lijeni šegrt, dječak Fricl. Kako čarobnjak uživa da ga se dvori, često zapovijeda komadima pokućstva, posuđu i predmetima da rade po kući, a Fricl, kako ne bi morao obavljati nikakve teške poslove, nastoji se domoći čarobne formule ne bi li i on mogao naređivati. Sve krene po zlu kad čarobnjak otputuje, a stvari potpuno izmaknu kontroli jer Fricl počne čarobirati sam te se nađe u mnogim smiješnim i kaotičnim situacijama.

U glavnim su ulogama Vedran Komerički i Danijel Radečić.

Predstava „Čarobnjakov učenik“ namijenjena je djeci vrtićke i mlađe školske dobi. Prema istome tekstu Disney studio je svojevremeno snimio i animirani film.

Ulaznice po cijeni od 25 kuna možete nabaviti na blagajni POUVG-a ili online.

Podijeli