Novosti Sport Događanja

Princ Fašnik vraća se u grad s novim slatkim porocima!

20.01.2023. / Redakcija

Nakon što je zbog korone dvije godine proveo u izolaciji, Princ Fašnik vraća se razigraniji nego ikad, a 3. veljače bezobrazno će preuzeti ključeve grada dok će njegovi uzdanici „okupirati“ ulice našega grada!

Ovogodišnji 114. fašnik slavit će se dva vikenda. Prvo će na Malom fašniku u subotu, 11. veljače, nastupiti  predškolske i školske grupe, skupine, parovi i pojedinci, a tjedan kasnije, u subotu 18. veljače od Školske ulice do Pučkog otvorenog učilišta proći velika fašnička povorka!

Prijave su već krenule, šivaju se i kostimi, no ako ste tek sada došli na ideju najoriginalnije maske, nije kasno.

- Još uvijek ima dovoljno vremena za prijave. Svi su dobrodošli, bilo grupe, bilo pojedinci, i djeca i odrasli. Ugostit ćemo i neke grupe iz okolice i susjednih država, a pozvat ćemo i djecu iz Osnovne škole Lekenik  – poručuje direktorica Turističke zajednice Velike Gorice, Maja Toth.

Obrazac prijave može se pronaći na web stranici Turističke zajednice.Kao i svake godine najkreativniji pojedinci i grupe bit će nagrađeni, a neke od nagrada bit će i SelectBox katalozi doživljaja.

Zaštitno lice ovoga fašnika bit će poznati gorički Spiderman, a sprema se i još jedna novost – krafnoled – spoj dvaju najslađih poroka. Dizajnirao ga je Goran Štimac, a poslastica će biti dostupna za čitavo vrijeme fašnika, od 3. do 21. veljače isključivo u Velikoj Gorici.  

Fašniku će crni čas zakucati 21. veljače, kada ćemo ga tradicionalno spaliti na lomači.

Podijeli