°C 22

Prije odlaska iz Vukovara biciklisti darivali krv, kažu, i opet će!

20.11.2019.

Romana Šimek

Za kraj osme Akcije biciklom za Vukovar biciklisti su pronašli vremena i za darivanje krvi, upravo u Vukovaru. 

-Zahvaljujemo se Transfuzijskom timu KBC-a Osijek i Crvenom križu Vukovar na nježnim rukama te obećajemo da ćemo i iduće godine darivati od srce. Hvala vam!- poručili su organizatori biciklističke akcije. 

Biciklisti su se okupili kod Vukovarske bolnice koja je bila središnje mjesto okupljanja ljudi iz cijelog svijeta u zajedničkoj molitvi. Prošli su i obalom Dunava gdje su ispisana imena, njih 2717 civilnih žrtava, posjetili su obiteljsku vinariju Milanković, Memorijalni centar Domovinskog rata, a nisu zaobišli ni Bogdanovce, selo mučenika i ponosnih ratnika. 

-Ako se nađete u ovom prelijepom mjestu, zastanite i poslušajte tihe spomenike i spomen ploče, ispričat će vam priču o ponosnom prkosu i pravednoj borbi, ispričat će vam priču o Bogdanovcima, Vukovaru i domovini Hrvatskoj- kažu organizatori. 

-Cijelu put prošao je odlično. Iskušala sam svoje granice, fizičke i psihičke, a ovo iskustvo definitivno želim ponoviti- govori nam Olja, koja se priključila Akciji te biciklom odvozila 330 kilometara do Vukovara. 

Putem su ih dočekale brojne obitelji, a cijelo putovanje obilježeno je brojnim novim i starim prijateljstvima. Nikada narod zaboravit neće Vukovar


foto: Olja Maršan/Akcija 'Biciklom za Vukovar'/Facebook

Galerija slika

Prije odlaska iz Vukovara biciklisti darivali krv, kažu, i opet će! Prije odlaska iz Vukovara biciklisti darivali krv, kažu, i opet će! Prije odlaska iz Vukovara biciklisti darivali krv, kažu, i opet će! Prije odlaska iz Vukovara biciklisti darivali krv, kažu, i opet će! Prije odlaska iz Vukovara biciklisti darivali krv, kažu, i opet će! Prije odlaska iz Vukovara biciklisti darivali krv, kažu, i opet će! Prije odlaska iz Vukovara biciklisti darivali krv, kažu, i opet će! Prije odlaska iz Vukovara biciklisti darivali krv, kažu, i opet će! Prije odlaska iz Vukovara biciklisti darivali krv, kažu, i opet će! Prije odlaska iz Vukovara biciklisti darivali krv, kažu, i opet će! Prije odlaska iz Vukovara biciklisti darivali krv, kažu, i opet će! Prije odlaska iz Vukovara biciklisti darivali krv, kažu, i opet će! Prije odlaska iz Vukovara biciklisti darivali krv, kažu, i opet će! Prije odlaska iz Vukovara biciklisti darivali krv, kažu, i opet će! Prije odlaska iz Vukovara biciklisti darivali krv, kažu, i opet će!