°C 22

Prijave u tijeku: Besplatne računalne radionice u Novom Čiču

14.07.2020.

Ivana Ćurić

U Društvenom centru Novo Čiče uskoro počinju prve radionice u sklopu projekta financiranog iz EU fondova. Zainteresirani stariji građani mogu se pridružiti besplatnom tečaju informatike.

Besplatne računalne radionice organizirane su za osobe starije od 50 godina, a počinju 3. kolovoza. Provodit će se jednom tjedno, pa ako vaši roditelji, tete, djedovi ili bake imaju želju naučiti se služiti osobnim računalom i Internetom, pomognite im da se pridruže ovoj radionici. Dodatne informacije i prijave možete dobiti na broj 099 6849 489 ili putem e-maila na sduvnjak@gmail.com, a dodajmo kako je za potrebe ovog tečaja osigurana i nabavljena nova računalna oprema.

Odmah nakon službenog predstavljanja projekta krajem lipnja u Novom Čiču su krenuli radovi na prilagodbi prostora za potrebe provođenja programa, ali i sastanci u vezi suradnje. Tako je i prošlog tjedna održan radni sastanak s predstavnicama Udruge Suncokret, predsjednicom Jadrankom Kosović i tajnicom Jelom Matanović, a s ciljem uključivanja članova Udruge osoba s invaliditetom u provedbu samog projekta.

Kao što su ranije istaknuli želja je uključiti jedan dio osoba s invaliditetom u rad tamburaške i pjevačke sekcije.

Projekt Društvenog centra je odobren u sklopu poziva Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.688,932,01 kuna.