Novosti Sport Događanja

Predstavljanje KUD-a Velika Mlaka na Matičinom četvrtku

22.05.2019. / Romana Šimek

U četvrtak, 23. svibnja s početkom u 19 sati, u Muzeju Turopolja na 235. Matičinom četvrtku bit će predstavljeno Kulturno umjetničko društvo Velika Mlaka. O radu KUD-a će govoriti Đurđa Havidić, predsjednica te drugi članovi KUD-a.

KUD Velika Mlaka osnovan je 24. siječnja 1999. god. U KUD-u djeluje stotinjak aktivnih članova. U članstvu su zastupljene skupine đaka, studenata, radnika i umirovljenika. KUD «Velika Mlaka» organiziran je u šest (6) sekcija: tri (3) plesne, jedna (1) pjevačka i dvije (2) tamburaške sekcije. U KUD-u njeguju izvorne turopoljske pjesme i plesove, ali izvode i izvorni melos drugih krajeva. Takav pristup prenosi uspješno na mladi naraštaj.

Do sada je imao velik broj nastupa za koje je dobivao značajne pohvale i priznanja. Nastupio je na mnogim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Gostovali su po cijeloj Europi: Bugarskoj, Makedoniji, Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Italiji, Turskoj, Grčkoj, Španjolskoj, Crnoj Gori.

Nastupio je i na koncertima u humanitarne svrhe, a uz to je sustavno radio na obnavljanju starih običaja Velike Mlake i Turopolja.

foto: KUD Velika Mlaka/Facebook

Podijeli