Novosti Sport Događanja

Predavanjem i književnim susretom Gradska knjižnica obilježila „Noć knjige”

24.04.2024. / Redakcija

Sva tri odjela Gradske knjižnice Velika Gorica uključila su se u hvalevrijednu manifestaciju „Noć knjige” koja promiče knjigu i čitanje, a prije svega hrvatske autore i njihova djela.

U Središnjem odjelu za odrasle Noć knjige započela je gostovanjem knjiške blogerice Petre Jukić koja je održala zanimljivo predavanje pod nazivom ''Kako pronaći vrijeme za čitanje u izazovnim vremenima?''.

-Imali smo priliku čuti koje dobrobiti nam donosi svakodnevno čitanje, koje su prednosti audio knjiga, zašto su čitateljski klubovi toliko popularni te prikupili nekoliko preporuka dobrog štiva – poručili su iz Gradske knjižnice i dodali:

-A u preporuke za knjige koje osvajaju čitatelje svakako treba uvrstiti i romane Roberta Međurečana, kojeg smo ugostili na književnom susretu. Autor nam je predstavio svoje romane, ispričao koje je stvarne ljude i događaje iskoristio kao inspiraciju i potvrdio aktualnost i kvalitetu domaće književnosti. Osim razgovora o književnosti, knjižnicu su ispunile i glazbene note kada nam je Robert Međurečan na svojoj gitari zasvirao svima dobro znane pjesme – kazali su iz Gradske knjižnice.

Inače, Noć knjige je manifestacija kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, 23. travnja.

 

(Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica - Središnji odjel za odrasle )

 

Galerija slika

Predavanjem i književnim susretom Gradska knjižnica obilježila „Noć knjige” Predavanjem i književnim susretom Gradska knjižnica obilježila „Noć knjige” Predavanjem i književnim susretom Gradska knjižnica obilježila „Noć knjige” Predavanjem i književnim susretom Gradska knjižnica obilježila „Noć knjige” Predavanjem i književnim susretom Gradska knjižnica obilježila „Noć knjige”

Podijeli