°C 8

Požurite, samo 15 slobodnih mjesta na besplatnom programu 3D modeliranja i printanja!

08.11.2019.

Romana Šimek

Ono što se nekad činilo znanstvenom fantastikom danas postaje stvarnost. Većina vodećih industrija svjesna je potencijala 3D tehnologija, a kućni 3D printeri sve su dostupniji. Ispisivanje predmeta od plastike, metala i drugih materijala postalo je realnost, a 3D modeliranje nova je tehnologija sadašnjosti i budućnosti.

Ako želite implementirati tehnologiju 3D printa u vaš obrt ili tvrtku, biti ispred konkurencije, ići u korak s vremenom te steći nova znanja o tehnološkom napretku, prijavite se na besplatan program za osnovno 3D modeliranje i korištenje 3D printera koji POUVG organizira u suradnji s Turskom agencijom za suradnju i koordinaciju (TIKA).

15 slobodnih mjesta

U program se upisuje 15 polaznika koji moraju biti stariji od 16 godina, učenici ili studenti tehničkih škola ili studija (imaju prednost), stručnjaci koji su radili ili rade u tehničkim i srodnim djelatnostima te nezaposlene osobe sa završenim tehničkim usmjerenjima. 

Polaznici će se educirati u prostorijama POUVG-a. Edukacija će se održavati u vrhunski opremljenoj informatičko – tehničkoj učionici na najnovijim računalima doniranim od TIKA-e te 3D printeru. Svaki polaznik radit će na računalu, a pri završetku programa bit će kvalificirani za 3D modeliranje na računalu i korištenje 3D printera.

Program će se odvijati uz stručno vodstvo predavača iz Ankare. Po završetku edukacije polaznici dobivaju potvrdu o postignutom uspjehu.

Ovom radionicom svi polaznici imaju priliku naučiti osnove 3D modeliranja, korištenja 3D printera, upoznati se s tehnologijama koje pomažu u rješavanju modernih tehnoloških izazova, savladati potrebne vještine i upoznati se s vrhunskom opremom, naučiti kako savladati skeniranje postojeće geometrije te ispisati vlastite ideje.

Prijave kandidata

Kandidati moraju priložiti sljedeću dokumentaciju:

  • Životopis (Europass format – nije obavezan za učenike)
  • Svjedodžbu o zadnjem završenom stupnju obrazovanja
  • motivacijsko pismo

Na osnovu dostavljene dokumentacije i procjene zainteresiranosti kandidata vršit će se odabir polaznika. Svaki će polaznik potpisati ugovor o obveznom prisustvovanju nastavi, najmanje 85 sati. Broj polaznika ograničen – 15. Edukacija počinje u prosincu 2019.

Prijave se dostavljaju do 20. studenog 2019. putem e-maila: obrazovanje@pouvg.hr ili osobno u tajništvo Učilišta, Zagrebačka 37, II. kat.

Više informacija potražite OVDJE.

foto: Ilustracija/Pixabay